RECENSIE: Morgan Heritage - Strictly Roots

Heritage
2015-08-03 Rond de eeuwwisseling had de zingende familie Morgan Heritage veel succes met haar optimistische reggaegeluid. De combinatie van zang, rap en feelgood nummers deed het goed. De groep verloor veel glans toen alle leden het tijd vonden worden voor eigen, minder geslaagde, carrières. In 2013 kwam het gezelschap weer samen en op het nieuwste album Strictly Roots laat de groep horen nog lang niet afgeschreven te kunnen worden.

Morgan Heritage houdt zich vast aan haar eigen recept. Positieve teksten als ”Live the life you love, love the life you live. Celebrate life!” passeren de revue. De groep komt dankzij haar heerlijke reggaeritmes nog weg met dit soort teksten ook. Daarnaast probeert de familie aan te sluiten op moderne ontwikkelingen in de reggae. Je kunt je vraagtekens zetten bij het stukje dubstep dat passeert tijdens ‘Light It Up’, maar echt storen doet het niet. De bijdrages van Chronixx en Bobby Lee, van het Amerikaanse Rebelution, geven de nummers wel een eigentijds gevoel mee.

Het blijft altijd bijzonder dat oudste lid van de band tevens de verrassende factor is. Gramps Morgan geeft ook nu een heerlijk stukje rap weg in ‘Perform And Done’. Hij doet daarbij niet onder voor een Capleton of Damian Marley. Verscheiden malen tilt hij de nummers naar een hoger niveau.

Morgan Heritage blijft groots in haar eigen gecreëerde genre. De zoetsappige reggae lijkt altijd keurig binnen de lijntjes te kleuren, maar schiet er soms voorzichtig buiten met een stukje rap, dubstep of dub. Daardoor wist de groep rond de eeuwwisseling iets toe te voegen aan de reggae. Met de huidige rootsreggae revival lijkt er ook ruimte te zijn voor hernieuwde populariteit van Morgan Heritage. Op Strictly Roots laat de familie horen dat ze naast Protoje en Chronixx nog prima hun mannetje kunnen staan. De plaat biedt genoeg kwaliteit om de festivalweides mee te laten zingen en de clubs in vervoering te brengen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Morgan Heritage Label:Continental Record Services
Cover Mac DeMarco - Another One

Mac DeMarco - Another OneNog maar net 25 jaar jong en dan al toe aan de release van het vierde solo...

Cover the Bullfight - La Chasse

the Bullfight - La Chasse Het vierde album van de Rotterdammers van The Bullfight neemt de luisteraar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT