RECENSIE: Mylk - 47th Street

Mylk
recensie cijfer 2015-09-15 MYLK is wellicht geen naam die je verwacht bij een band met ervaren muzikanten die erg goed weten wat blues-/southern rock inhoudt. Toch bestaat deze Nederlandse band uit vier heren die al een tijdje muziek maken maar, uiteraard, leeftijd doet er echter ook niet toe. Bluesrock is van alle tijden, zo vinden zij zelf, getuigen de betekenis van de bandnaam. ”Music You’ll Like”. Een suggestie dat ze muziek maken die lekker in het gehoor ligt. Toegegeven, met deze EP 47th Street blijkt ook wel dat bluesrock nog lang niet verveelt. Echter is de formule van de band soms iets te voorspelbaar. Desalniettemin een aardig begin van het viertal.

De EP bevat vier nummers en het zijn nummers met een verhaal. ‘Little Red Betty’, albumopener, gaat over een trotse ouder van een pasgeboren kind. Titeltrack ‘47th Street’ over hoeren in New York, die een beeld schetst van New York in de jaren negentig. Laatstgenoemde is een rustige, herkenbare ballad met een ouderwets lange solo. ‘Little Red Betty’ is daarentegen juist weer een opgewekt rocknummer met een lekkere riff.

‘Old Men Shoes’ vervolgt de EP weer wat opgewekter en is tevens het beste nummer van de EP. Halverwege het nummer pakt de band een goedgeplaatste rust waarna het met lekker gitaarwerk het nummer weer vervolgt. Typische blues rocktrack. Afsluiter ‘Decades Of Payne’ vertelt het verhaal van een 83-jarige vrouw die het al jaren voor elkaar krijgt om te stelen uit de duurste winkels. Een leuke toevoeging. Het nummer imponeert minder dan de andere drie tracks, maar past wel degelijk goed in het repertoire dat de band op deze manier opbouwt.

Wat opvalt aan de band zijn de nummers die goed in elkaar zitten en waar ruimte wordt geboden voor rustmomenten, gitaarsolo’s en lange teksten. De liedjes zijn dan ook van een goede lengte, waarbij nergens het gevoel bekruipt dat het te lang duurt. Tevens bieden ze ook ruimte voor indrukwekkende podiumoptredens waarbij de solo’s wellicht nog wat uitgerekt worden. Het zal allemaal passen bij de muziek die ze maken en aantonen deze stijl ook prima te beheersen. Wat de zang betreft zou het nog wel wat rauwer mogen. Soms missen de verhalen een scherp randje waardoor het iets te lief blijft. Toch geven ze het gevoel over dat ze over willen geven. Namelijk dat echte Amerikaanse gevoel. Dat stralen ze met deze EP in ieder geval prima uit.
Recensent:Stijn Baarendse Artiest:Mylk Label:Marista
Cover Young Guns - Ones And Zeros

Young Guns - Ones And ZerosMelodieuze gitaarkeuzes en geëxperimenteer met verschillende muziekstijlen....

Cover Mac DeMarco - Another One

Mac DeMarco - Another One Nog maar net 25 jaar jong en dan al toe aan de release van het vierde solo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT