RECENSIE: Neck Deep - Life`s Not Out To Get You

Neck deep
2015-10-16 Neck Deep bestaat zelf nog maar sinds 2012, maar heeft in die tijd flink veel productiviteit laten zien. Hadden de heren al een aantal EP’s op zak, sinds 2014 mogen ze daar ook twee full-lengthalbums bij optellen. En da’s niet mis voor een poppunk band die pas drie jaar bestaat. Debuutplaat Wishful Thinking stond garant voor een halfuurtje niet te versmaden, ongecompliceerde poppunk en opvolger Life’sNot Out To Get You doet hier niet voor onder.

De plaat opent vurig met ‘Citizens of Earth’ en zanger Ben Barlow klinkt urgent. De band geeft gelijk gas en de succesformule is duidelijk niet veranderd: ritmische refreinen, snelle drums en gitaren die intens en scherp klinken. Af en toe passeert er een solo, een versnelling in het ritme maar over de hele linie houdt de band vast aan waar ze goed in zijn. Deze elementen zijn op dit album echter een stuk meer te vinden dan op het debuutalbum, wat ervoor zorgt dat Life’s Not Out To Get You een stuk gevarieerder klinkt. ‘Threat Level Midnight’ is bijvoorbeeld een nummer waar veel afwisseling in voorkomt.

Ook ‘Serpents’ is een nummer wat eruit springt. Ben zingt hier met een stuk meer passie en kracht dan in andere songs en, samen met ‘This Beach Is For Lovers’, vormt het een fijn duo. Tevens moet hier ook de aantekening gemaakt worden dat, wat vaker bij poppunk het geval is, de muziek weinig verschilt van eerdere albums. Zeker niet erg, maar aan de eerder genoemde formule wordt weinig veranderd. Voor vernieuwing moet je bij deze band dus niet zijn.

Maar wat Neck Deep doet, doen ze goed. De songs zijn strak en de band laat horen met veel plezier en vakmanschap te spelen. Een persoonlijk minpuntje is dat de vaak langzamere songs, zoals ‘December’ tussen vrij snelle en energieke nummers zijn geplaatst, wat het tempo ontzettend uit de plaat haalt. Voor de rest: niet te moeilijke muziek, opbeurende teksten en een band die laat horen waar ze goed in zijn. Prima album, maar wonderen hadden we ook niet verwacht.
Recensent:Edward Kerkhof Artiest:Neck Deep Label:Hopeless Records
Cover Ane Brun - When I`m Free

Ane Brun - When I`m FreeDe Noorse Ane Brun is niet zomaar de zoveelste hippe Scandinavische popact....

Cover Fred Abbott - Serious Poke

Fred Abbott - Serious Poke Nu Noah & The Whale uit London ter ziele is, mogen we misschien achteraf...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT