RECENSIE: Gregory Page - Let`s Fall In Love Again

Gregory Page
2015-10-08 We hebben de laatste paar jaar veel artiesten gezien die het geluid van voorbije tijden tot leven proberen te wekken. Pokey LaFarge is daar het meest succesvol in, maar ook mannen als CW Stoneking en JD McPherson brengen het er goed van af. Gregory Page voert de luisteraar mee naar de meest romantische hoekjes van de jaren dertig. Nummers die je doen denken aan Charlie Chaplin films en tijden waarin een eerste date nog betekenis kreeg door een wandeling langs het kanaal. Let’s Fall In Love Again werd opgenomen met hulp van muzikale vriend Jason Mraz.

De plaat ademt exact dat romantische gevoel uit. Page heeft een aangename stem die je gelijk vrolijk stemt. Daardoor vallen de nummers tekstueel makkelijk te volgen. Daarnaast creëert Gregory Page enkele zeer catchy melodieën en dito refreinen. ‘The Glory Of Love’ is zo’n hoogtepunt. Het refrein nestelt zich lekker in je hoofd. Een enthousiast gespeelde saxofoon zorgt er bovendien voor dat het nummer een swingende touch krijgt. Met een herkenbare cover van het befaamde ‘When You’re Smiling’ is een vergelijkbaar succes natuurlijk gegarandeerd.

Het meest gebruikte instrument op ´Let´s Fall In Love Again´ is de piano. Nergens wordt het instrument intensief bespeeld, maar de nummers worden gedragen door langzaam voortkabbelende pianomelodieën. Dat ondersteunt zeker dat heerlijke lome gevoel van de jaren dertig, maar maakt ook dat de plaat geen moment echt op gang lijkt te komen. Wat begint als heerlijk gekabbel transformeert op een gegeven moment in traag voortslepende liedjes. Waar mannen als Pokey LaFarge, CW Stoneking en JD McPherson de brug te slaan naar de 21e eeuw lukt dat bij Let’s Fall In Love Again net niet. Daarvoor ontbreekt het op deze plaat aan vuurwerk.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Gregory Page Label:V2 Records
Radkey

Radkey - Dark Black Makeup Radkey , de band van de Amerikaanse broers Isaiah (bas), Solomon (drums) en...

Alvin

Dave Alvin & Phil Alvin - Lost Time Na afloop van een jarenlange vete begroeven de gebroeders Alvin enkele jaren...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT