RECENSIE: Black Tongue - The Unconquerable Dark

Black Tongue
2015-11-23 Muziek dient om te vermaken en wat voor de één vermakelijk is, is voor de ander een hel om naar te luisteren. The Unconquerable Dark van Black Tongue is voor ondergetekende misschien dan geen hel om naar te luisteren, het sfeertje dat de sludgy deathcore losmaakt is op zijn zachtst gezegd ongemakkelijk. Dit zal voor de meeste mensen dan ook veel te extreem klinken. De trage muziek klinkt door de mix van veelvuldig aanwezige drone-achtige gitaarlicks en utrabrute riffs heel erg unheimisch. Het voelt alsof je op de set van een zombie film verdwaald bent en je het gevoel hebt dat dit keer de zombies wel echt zijn en klaar staan om de tanden in je te zetten. Temeer daar de smerige, vaak gutturale, grunt van Alex Teyen klinkt als die van een boosaardige zombie.

The Unconquerable Dark is het officiële debuut van de vier Engelse heren dat al wel eerder wat EP’s opnam. Gitarist Eddi Pickard en drummer Aaron Kitcher spelen overigens ook in de deathcoreband Infant Annihilator. De band zelf definieert hun muziekstijl zelf als doomcore, wellicht omdat de muziek vooral leunt op dreinende ritmes. De negen songs zijn bijna allemaal traag. Alleen ‘L’Appel Du Vide’ valt op door iets meer snelheid en afwisseling. Door de meer hardcore benadering en de breakdowns is dit eigenlijk de enige echte deathcoresong op het album. Verder is het gitaargeluid in ‘The Masquerade’ iets melodieuzer, zodat dit nummer er iets uitspringt.

Wat er ontbreekt op The Unconquerable Dark zijn echt memorabele melodieën. De band is zonder meer geslaagd in de poging te klinken als een van de zwaarste bands, maar is daardoor het songmateriaal een beetje vergeten. Dat alles op elkaar gaat lijken ligt bij dit soort muziek dan wel heel snel op de loer en ook Black Tongue is het niet gelukt om veel onderscheid te maken tussen de songs. Maar verder is The Unconquerable Dark een lekker plaatje voor als je het heel extreem wilt hebben en is natuurlijk vooral leuk om eens wat visite flink op de kast te jagen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Black Tongue Label:Century Media
Cover Heart Of A Coward - Deliverance

Heart Of A Coward - DeliveranceDe bandnaam doet vermoeden dat het zelf grote lafaards zijn, maar slaat op...

Cover Black Temple - It All Ends

Black Temple - It All Ends Soms kom je in aanraking met een band en besef je hoezeer je deze muziek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT