RECENSIE: Superhumanoids - Do You Feel OK?

Superhumanoids
2015-11-22 Waar ze op hun vorige plaat Exhibitionists nog vaak teruggrepen op het gevoel van de jaren ’80, gaat Superhumanoids op hun tweede plaat Do You Feel OK? voor een modernere aanpak. Het trio uit Los Angeles, bestaande uit Sarah Chernoff, Cameron Parker en Max St. John laten op dit album dromerige, ietwat futuristische popliedjes horen. Hierbij vermengt het drietal pop, rock en elektronica. Tijdens het ontwikkelingsproces van het album vond de band dat de nummers die ze hadden geschreven niet goed genoeg waren om de energieke atmosfeer die ze voor ogen hadden over te brengen. Een deel van de nummers werd daarom aangepast en er werden extra liedjes geschreven.

De energie waar de band aan refereert is op een aantal tracks goed terug te horen. ‘Oh Me I’ bouwt op naar een fijne climax die bol staat van de synthesizers. Ook ‘Touch Me’ met zijn wat zwaardere beats en schurende synths is een leuk nummer. De band wordt ook wel vergeleken met Purity Ring, Churches en Goldfrapp. Vooral die laatste springt soms in gedachten bij het horen van Sarah Chernoffs zang.

Er staan ook een aantal inwisselbare nummers op dit album, zoals het titelnummer ‘Do You Feel OK?’, die verdacht weinig van de veronderstelde energie laten horen. Zo schuift de band uit LA eigenlijk op het hele album tussen ingetogen en opgewekt, maar vooral met die minder energieke nummers weten ze de aandacht niet altijd even goed vast te houden.

’12 Fingers’ bouwt vrij rustig op naar het hoogtepunt van het album: ‘I Want To Believe’, een nummer waarop het Amerikaanse trio haast volledig teruggrijpt op het eighties geluid van het eerste album. Donkere synthesizergeluiden en vreemde bliepjes vloeien over in dromerige climaxen waarin het trio lustig aan de knoppen draait. De finale van het album klinkt wat donkerder dan de rest van het album.

Do You Feel OK? kent naast zijn zwakke momenten ook een aantal hoogtepuntjes en is over de gehele lijn geen verkeerd album. Het geheel zal de luisteraar daarom niet met een vreemde nasmaak achterlaten. OK blijkt eigenlijk de perfecte omschrijving voor dit album.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Superhumanoids Label:Innovative Leisure
Cover Marco Martens - Ieder Huis Is Uit Vertrekken Gebouwd

Marco Martens - Ieder Huis Is Uit Vertrekken Gebouwd Marco Martens is schrijver. Hij was tien jaar lang de frontman van de groep...

Cover Motion City Soundtrack - Panic Stations

Motion City Soundtrack - Panic Stations Tijdens de tour rondom hun laatste plaat schreven de leden van Motion City...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT