RECENSIE: A Brighter Light - So Glad I Found You

ABL
2015-12-10 Ze behaalden de finale van de Grote Prijs van Nederland en tourden al door Engeland, Duitsland en Zwitserland. De Nederlandse band A Brighter Light begint een beetje op gang te komen, en wel door het uitbrengen van een nieuwe EP. So Glad I Found You bevat vier nummers om het publiek een voorproef te geven van wat er in de toekomst komen gaat. En de toekomst is rooskleurig, want door middel van crowdfunding hebben ze genoeg geld opgehaald voor het debuutalbum. De groep maakt catchy nummers waar het voornamelijk over de liefde gaat. Een populair thema natuurlijk, maar ze weten daar hun eigen invulling aan te geven.

Openingsnummer ‘Your Body Fits Me’ begint een beetje onwennig, maar als het refrein wordt ingezet voelt het vertrouwd. Dit komt door de in het begin wat vreemde combinatie van zang en muziek. Maar het refrein blijft in je hoofd ronddwalen en de duidelijke aanwezigheid van het slagwerk zet dit nog extra aan. Gitaarriedels vullen de gaten tussen het refrein en couplet mooi op.

‘Darker Side About Us’ lijkt veel weg te hebben van het openingsnummer. Toch zit er meer spanning in deze song, door de uitgebreide aanzet naar het refrein toe. Dit zorgt voor meer emotie en sfeer.Een wat rustiger nummer is ‘Voices’, waarin de stem van zanger Ted Griffoen beter tot zijn recht komt. De sfeer van voorgaande liedjes blijft behouden; om van bij weg te dromen. Tekstueel wordt er misschien net iets te veel herhaald, maar dit zorgt wel voor meer kracht in het refrein.

De balans blijft behouden, het laatste nummer is namelijk ook vrij kalm. Titeltrack ‘So Glad I Found You’ spreekt uit het hart met vrij simpele teksten. Er wordt meer tijd genomen om de woorden uit te spreken en dit komt de track ten goede. Het is een van de betere nummers op de EP, omdat de spanningsopbouw in de muziek erg sterk is. Er wordt toegewerkt naar een climax en daarna komt er langzaam een eind aan het lied. En zo ook aan de EP. Het is een prima plaat en erg toegankelijk voor het grote publiek om naar te kunnen luisteren. Maar er zit nog meer in, dat hebben ze laten zien met de titeltrack. We zijn benieuwd naar het vervolg.
Recensent:Nadine Visser Artiest:A Brighter Light Label:Eigen Beheer
Cover Harbour of Souls - Mountain Of Fire

Harbour of Souls - Mountain Of FireHet ontstaan van het vijfkoppige Harbour Of Souls is een klassiek verhaal....

Cover And The Golden Choir - Another Half Life

And The Golden Choir - Another Half Life And The Golden Choir is het alter ego van de Duitse Tobias Siebert uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT