RECENSIE: Lesley Pike - November

Pike
2016-03-09 Wat een stem heeft die Lesley Pike zeg, en die laat ze zeker horen op haar nieuwe album November. In Nederland is haar naar er geen die bekend is bij een hoop mensen, maar in de grote steden op het Noord-Amerikaanse continent is Pike een bekend gezicht in de muziekscène. Met samenwerkingen met o.a. Jason Mraz en Gibson Guitars kan je wel stellen dat ze al een zekere succesvolle reputatie heeft opgebouwd. Op November vinden we een mooie verzameling feelgood nummers, maar ook een aantal nummers die veel dieper gaan en echt tot de verbeelding spreken.

Een voorbeeld van zo’n nummer is de titeltrack ‘November’, hier laat Pike zien hoe weinig er nodig is om een prachtig nummer te maken. De tekst gaat over de onvoorwaardelijke liefde en met een niet al te ingewikkelde maar prachtige pianolijn eronder is het geheel al compleet. Bij dit nummer is het moeilijk om niet even te stoppen met waar je mee bezig was en aandachtig te gaan luisteren naar dat moois wat je oren binnenkomt. Pike toont hiermee haar fantastische zangstem (die soms een beetje aan The Corrs doet denken) en haar vermogen om ook gevoelige nummers te schrijven. Die na het luisteren nog uren in je hoofd rond blijven spoken.

Een tweede nummer dat het waard is om hier benoemd te worden is ‘Everytime We Say Goodbye’, een samenwerking met Ryan Kelly. De stemmen van deze twee vullen elkaar zeer goed aan en de muziek zet hier een vrolijke noot die het luisteren van deze track heel fijn maakt. Dit alles bij elkaar creëert een heerlijke zomertrack die ondanks het feit dat hij heerlijk wegluistert toch niet oppervlakkig is, en het is juist die combinatie die Lesley Pike uniek maakt. Het schrijven van fijne nummers die, zodra je ze de tweede keer luistert, je ook nog eens echt een verhaal proberen te vertellen.

Samenvattend is het een heerlijke CD die, met een speelduur van net iets meer dan dertig minuten, niet overdreven lang is, maar lang genoeg voor Pike om te laten zien wat ze in haar mars heeft. Of deze acht nummers voor haar doorbraak in ons kikkerlandje gaat zorgen is nog maar de vraag, maar de kans is wel groot dat we haar een keer samen met, of in het voorprogramma van een wat meer gevestigde folkartiest gaan kunnen zien. In ieder geval kijkt uw recensent hier erg naar uit, maar tot dat het zover is zetten we gewoon November nog een keer op!
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Lesley Pike Label:Bertus
Cover Paul Carrack - Soul Shadows

Paul Carrack - Soul Shadows Paul Carrack heeft een van de sterkste stemmen van het Verenigd Koninkrijk....

Cool Moon

Cool Moon - Earth Is A Spaceship Poëtische teksten, subtiele vocals en heerlijk dromerige muziek, dat kenmerkt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT