RECENSIE: The Jaydees - Work With What We`ve Got

Jaydees
2016-03-11 Piepjong zijn ze al lang niet meer, de The Jaydees. Zou de titel, Work With What We’ve Got, daar een stille verwijzing naar zijn? We doen het met wat we hebben? Misschien wel, misschien niet, maar één ding is duidelijk. The Jaydees begrijpen erg goed waar ze mee bezig zijn.

Een mix van country en americana, dat is wat de heren bezig houdt. Als je niet beter zou weten zou je zelfs denken dat dit album opgenomen is in de jaren zestig. De voorliefde voor deze muziek spat werkelijk van de plaat af. De naam lijkt opvallend veel op die van The Jayhawks en muzikaal gezien past dat ook wel, al vinden ze zelf dat invloeden van Townes van Zandt, Gillian Welch en Ryan Adams meer evident zijn.

Het album staat vol met prachtige liedjes. ‘We’ll Work With What We’ve Got’, waar de albumnaam aan ontleend wordt, is samen met ‘Darker Still’ een van de toppers van de plaat. Ook ‘Broken Hearts’ past zeker thuis in de rijtje.

De opnames op de plaat klinken ongelofelijk organisch, heel ongepolijst, puur en rauw en dat is fijn. Je twijfelt bijna of je naar dé perfecte liveopname van de band zit te luisteren. We verwachten dan ook dat de band een sensatie is om live te zien. Geen grootse show, geen gekkigheid. Gewoon pure liedjes, mooi gespeeld en prachtig gezongen.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:The Jaydees Label:Eigen Beheer
Cover The Mighty Ya-Ya - Magnum Sonus

The Mighty Ya-Ya - Magnum SonusNederland heeft op rockgebied de laatste jaren weinig te klagen. Bands als...

Cover Bonnie 'Prince' Billy - Pond Scum

Bonnie 'Prince' Billy - Pond Scum Bonnie Prince Billy is één van de meest excentrieke en eigenzinnige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT