RECENSIE: Counter Poise - Counter Poise

Counterpoise - Counterpoise
2007-02-06 Counterpoise is een initiatief van MC’s Lirx en L-Deep. Het is een Nederlandse groep die in het Engels rapt. Een zeldzaamheid tussen alle Nederlandstalige producties van de laatste tijd. Het complete album wordt door de makers als gratis download aangeboden op internet. Een CD recenseren die gratis aangeboden wordt lijkt redelijk nutteloos werk en iedereen zal na deze zin waarschijnlijk afhaken en op www.cpoise.com overgeschakeld zijn om de cd binnen te halen.

En terecht, is helaas het enige wat ik daaraan toe kan voegen. Voor de mensen die nog niet overtuigd zijn volgt er nog een zetje in de goede richting. Allereerst heb ik geen idee waarom deze cd gratis zou moeten zijn. De kwaliteit van de rap en de beats op de 12 tracks (inclusief bonusnummer) tellende CD is zeer hoog. Het ontbreken van een Nederlands accent doet op het eerste gehoor vermoeden dat het een Amerikaanse act betreft die de weg vervolgen daar waar de Amerikanen in de eerste helft van de jaren negentig gestopt zijn. Daarnaast vloeit alles heerlijk en klinken de nummers lekker ontspannen. Rappers vullen elkaar goed aan en de zangeres Laurrhie Brouns maakt het geheel compleet zonder over de top of overdreven sentimenteel te worden. Deze cd heeft soul en het nummer 'It’s gotta be you' doet je mentaal in een heerlijke zomerdag belanden. 'Hot town' bevat dan misschien een vaak gebruikte sample, maar alles past precies op deze cd, nergens gaat het te ver. Met enkele duisterdere nummers en het Nederlandstalige bonus nummer tonen de rappers en passant nog eens aan een veelvoud van stijlen in huis te hebben.

Zelden heeft een internet cd me zo verbaasd. Helaas bevat de site van Counterpoise alleen de download, want mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Wie zijn de makers van dit moois en vooral: waar treden ze op? Heerlijk om zo verrast te worden door muziek, je zou bijna vergeten zijn dat er in Nederland nog Engelstalige hiphop gemaakt wordt, maar Counterpoise houdt het niveau van Nederland op peil.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Counter Poise Label:Eigen Beheer
Rammstein - Volkerball

Rammstein - VölkerballDe meeste recente Rammstein release Völkerball is een bijzonder product....

Need For Speed Carbon - cover

Playstation 2 - Need For Speed: Carbon Need For Speed: Carbon de nieuwste race game in de reeks die inmidddels al...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT