RECENSIE: Mad About Mountains - Radio Harlaz

MAM
2017-03-27 Plotseling wordt er sinds enige tijd weer volop geschreven over Glen Campbell, een bij ons zwaar ondergewaardeerde songsmid die wij hier alleen kennen van een bescheiden radiohit uit de jaren zeventig. In een vorig jaar verschenen indrukwekkende documentaire wordt uitgebreid stilgestaan bij de ziekte Alzheimer waaraan hij sinds enige tijd lijdt. Het maakt een dusdanig diepe indruk op Piet De Pessemier, de Belgische zanger/gitarist van Mad About Mountains, dat hij besloot om zijn gehele album te wijden aan de invloed die Campbell en zijn muziek op hem heeft gehad. Het resultaat heetRadio Harlaz, een verbluffend mooie verzameling composities waarin Americana, folk en country de boventoon voeren.

De Pessemier en zijn muziekgenoten zijn er op dit album in geslaagd het ontroerende verhaal te vertellen van een man die niet alleen van zichzelf vervreemdt maar ook van zijn vrouw en omgeving. Over hoe zij steeds verder uitelkaar groeien, over een wandeling laat op de avond in de Campbell Street, waarin hij ingetogen zingt: ”Oh, it’s so hard for you to see that the ghost who walks besides you is me Oh, it’s so hard for you to see but I tell you my love… I’ll be me“.

De melancholische vocale harmonieën en de sfeervolle muzikale begeleiding zorgen ervoor dat de luisteraar zich tijdens het afspelen van dit album heel even in de jaren zeventig waant, rustig meewandelend op het relaxte ritme van ‘Look At Him Now’ of ‘Stronger’. Zonder enig besef van tijd mag het epische slotstuk van Radio Harlaz, ‘Radio Nowhere’, maar liefst dertien minuten uitwaaieren met lyrische gitaarklanken die in het beste werk van Neil Young niet zouden misstaan.

Met Radio Harlazheeft De Pessemier en zijn Mad About Mountains de muziek van Campbell op weergaloze wijze in het zonnetje gezet en nog maar eens duidelijk gemaakt dat wij die nooit mogen vergeten.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Mad About Mountains Label:Zeal Records / Konkurrent
ALU

Arbor Labor Union - I Hear You I Hear You begint heel interessant. Een rockband op het Subpop label die...

Cover Gavin James - Bitter Pill

Gavin James - Bitter Pill Gavin James is de roodharige Ier die een 3FM Megahit scoorde met een cover...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT