RECENSIE: Volbeat - Seal The Deal & Let's Boogie

Volbeat
2016-06-22 De Deense formatie Volbeat gooit op festivals altijd hoge ogen. Ook deze zomer staan ze op festivals in heel Europa. Maar natuurlijk hebben ze ook een nieuw album uitgebracht, anders zou er geen nieuwe recensie over ze worden geschreven. Hun nieuwste aanwinst is Seal The Deal & Let’s Boogie.

De band zelf omschrijft hun stijl als een mix tussen Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica. En mocht je nog nooit gehoord hebben van Volbeat of niet bekend zijn met hun muziek, dan slaat deze omschrijving de spijker op z’n kop. De plaat is heel afwisselend met het ene nummer een gierende en aanwezige gitaar en het andere nummer wat meer rockachtig.

Nummer ‘Seal The Deal’ is een nummer wat goed losgaat. Hier zijn de Metallica invloeden goed te horen. Het begint gierend en snel met afwisseling van tempo op de juiste momenten om daarna weer het tempo op te pakken. Een track wat ook lekker doorpakt is de opener. ‘The Devil’s Bleeding Crown’ is een nummer dat aan de wat hardere kant van het repertoire van Volbeat zit.

Er valt wel een thema te bespeuren onder de titels van de nummers. Er zijn twee tracks te vinden die allebei een versie van de naam Mary hebben: ‘Marie Laveau’ en ‘Mary Jane Kelly’. Het zijn beide nummers die minder bombastisch zijn en simpeler zijn gehouden. Het fijnste aan het album is de variatie in stemgeluid. De instrumentale reikwijdte is niet bijzonder groot dus de stem van Michael Poulsen valt goed op in het album. Hij heeft een groot bereik en gaat van hoog naar laag en van uithaal naar uithaal. Daarbij is het ook nog loepzuiver.

Het is een goed album wat een groot publiek aan kan spreken. Het bestrijkt een groot gebied tussen rock en metal. Als je het album goed vindt ga dan de band eens uit checken. Ze zijn van de zomer te zien op verschillende festivals in Europa.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Volbeat Label:Universal
Niva

Cirrha Niva - Out Of The FreakshowZeven jaar op een album wachten is lang, heel lang. Het is iets waar alleen...

Cover Gregory Porter - Take Me To The Alley

Gregory Porter - Take Me To The Alley De ster van Gregory Porter is de laatste jaren razendsnel gerezen. Het is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT