RECENSIE: T.O.L.D. - It`s Not About The Witches

TOLD
2016-08-16 T.O.L.D., wat staat voor ‘The Order Of Life And Death’, bracht eerder dit jaar voor het eerste een album uit, It’s Not About The Witches geheten. Voorheen hadden we slechts een EP te horen gekregen van Daniel Smith, de man achter de naam T.O.L.D. Volgens Smith zelf draait dit album om het verkennen van de onzekere moraliteit van de mens, dit doet hij binnen wat hij ”het framewerk van de popmuziek” noemt. Dit frame voorziet hem van zijn kleurenpalet en hij geeft aan dat dit palet door de jaren heen alleen maar groter is geworden.

Het album begint werkelijk prachtig, met het eerste gedeelte van ‘The Fool’, een emotioneel pianostuk wat op zijn zachtst gezegd oorstrelend is. Halverwege dit nummer slaat de sfeer om en horen we een elektronisch vervormde stem zingen wat ongeveer als “I know your name” klinkt. Typisch aan dit album is dat we op tracknummer drie ‘Lucifer’s Eyes’ tegen komen, een track die we in 2014 ook al konden horen op de eerder genoemde EP Heaven. Deze tweede versie is wel degelijk net iets anders dan die van twee jaar geleden, er zijn aardig wat nuances aangebracht waardoor het nummer over het algemeen wat dynamischer klinkt, en dat heeft het alleen maar goed gedaan.

Daniel Smith zelf claimt werkzaam te zijn binnen de popmuziek, al willen we hier toch na het horen van dit eerste album vraagtekens bij zetten, aangezien het toch wat alternatief aanvoelt. Op It’s Not About The Witches vinden we een aantal topstukken terug zoals ‘The Fool’, ‘Lucifer’s Eyes’ en ook ‘Return Forever’, maar het voelt niet echt aan als pop. Ondanks het feit dat dit het eerste album is van de 24-jarige Brit, voelt het toch gelijk al heel volwassen aan. De nummers zijn weloverwogen en goed in balans en dat laat ons alleen maar smachten naar nieuwe releases van de hand van T.O.L.D..
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:T.O.L.D. Label:Bertus
Cover Old Fire - Songs From The Haunted South

Old Fire - Songs From The Haunted South Songs From The Haunted South is een project van programmeur John Mark...

Cover The Black Circles - Undone

The Black Circles - Undone Bluesrock met een hoofdletter B. Dat is wat we voorgeschoteld krijgen op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT