RECENSIE: Breaking Levees - Doctor`s Dream

Breaking Levees
2016-10-10 Hoewel de opnamen al lange tijd op de plank lagen hebben de jongens van de hoofdstedelijke Breaking Levees tot deze zomer gewacht om hun muziek fysiek uit te brengen. In juni kwam dan eindelijk Doctor’s Dream op zowel prachtig vinyl in een mooie hoes als via handig digitaaltje in de openbaarheid. Rauwe ongepolijste rock vermengd met een stevige scheut blues in een licht psychedelisch jasje gestoken, dat is wat je van dit viertal kunt verwachten. Op brutale maar respectvolle wijze zijn de fijnste ingrediënten uit de Amerikaanse muzikale rootsgeschiedenis gecombineerd met allerlei onderdelen die op dat moment in de garage voorhanden waren.

Voorbeelden zijn er genoeg. Luister naar de lekkere vuige maar vet geoliede ronkende geluiden zoals in ‘Face To Face’ of de vol met energie geladen ‘Doctor’s Dream’ die niet zouden misstaan tussen de British Invasion van de beginjaren zestig, maar net zo makkelijk een bruggetje vormen naar de late, en voornamelijk psychedelische, sixties. Overtuigen deden de heren al op vele podia tijdens de Popronde en diverse festivals. Dat ze ook in de studio het live-gevoel hebben kunnen pakken wordt hier eveneens meerdere malen bewezen. De geweldige productie, de speciale sound, het gevoel in de muziek, uit alles valt op te maken dat we in de toekomst nog veel lol kunnen gaan beleven aan Breaking Levees.

Tot zover het goede nieuws met betrekking tot deze uitgave. Het betreft hier namelijk geen volwaardige collectie en is het dus even ‘behelpen’ met een slechts uit vier tracks bestaande EP. Mocht je echter nog meer tastbaar materiaal in huis willen halen dan is zonder twijfel de door Paradiso Vinyl Club uitgebrachte, in een gaaf hoesje gestoken, en zwaar gelimiteerde, 7” interessant met daarop ‘Dump’ en het machtige ‘Ready To Stay Here’.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Breaking Levees Label:Tin Ear
Cover Stephen Marley - Revelation Pt. II: The Fruit Of Life

Stephen Marley - Revelation Pt. II: The Fruit Of Life Stephen Marley is één van de belangrijkste leden van de Marley familie....

Cover Dream The Electric Sleep - Beneath The Dark White Sky

Dream The Electric Sleep - Beneath The Dark White Sky Een van de interessantere nieuwkomers van 2016 is Dream The Electric Sleep ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT