RECENSIE: Motorowl - Om Generator

Motorowl
2016-11-30 Met het oog op de leeftijd zijn het nog broekies, de leden van het Duitse Motorowl. Maar wie debuutalbum Om Generator aanzet, merkt snel op dat de vijf heren gezamenlijk een zeer volwassen sound weten neer te zetten. Deze sound bestaat voornamelijk uit melodische doom, aangevuld met diverse elementen uit de rock.

Om Generator opent met de gelijknamige titeltrack en geeft aan wat de band in zijn mars heeft. Het geluid is zeer zwaar en slepend, maar wordt welkom aangevuld met een aangename mix van psychedelische facetten. Wat opvalt is dat Motorowl een eigen grimmige sfeer rondom zijn nummers weet te creëren. Een sfeer die met name in het tweedelige vervolgnummer 'The Highest City' - met een Black Sabbath-achtig middenstuk - en 'Old Man's Maze' duidelijk hoorbaar is.

Niet enkel de psychedelische Hammond aanvullingen zijn een sterk element van het geluid van Motorowl. De zang is met name in de dramatische schreeuwpassages zeer overtuigend, de wisselingen zijn prima en de gitaarsolo's zijn helder en technisch sterk. De mogelijkheden van de band komen het beste uit de verf op 'White Horse', de sterkste én de meest opmerkelijke track van het album. Om Generator sluit waardig af met 'Spiritual Healing'.

De heren van Motorowl hebben een sterk debuutalbum afgeleverd met een goede eigen sound. De band weet donkere en melodieuze elementen goed te combineren en toont veel potentie binnen het doomgenre. Op naar de volgende plaat!
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Motorowl Label:Century Media
Cover Heaven Shall Burn - Wanderer

Heaven Shall Burn - WandererMetalcore kent vandaag de dag vele vormen en maten, maar als er één band is...

Cover Cathubodua - Opus 1: Dawn

Cathubodua - Opus 1: Dawn Echt vlotten wil het in België nog niet met de female fronted metal. Maar wie...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT