RECENSIE: The Uprisers - Way Back Home

Uprisers
2016-12-19 The Uprisers is een nieuwe Nederlandse band met leden uit allerlei verschillende windstreken waaronder Venezuela, Suriname en Curaçao. Met een violist een opvallend aanwezige basgitarist in de gelederen is de vergelijking met Dave Matthews snel gemaakt.

Debuutsingle Way Back Home steekt die invloed niet direct onder stoelen of banken. Openend met een gitaar en een bas strijdend om bovenin de mix terecht te komen zet het zich eigenlijk al vrij makkelijk apart van de concurrentie. The Uprisers wil een MOR-Rock ’n Roll band zijn zoals deze vroeger bestonden, maar heden ten dage eigenlijk op sterven na dood zijn.

Way Back Home is hierbij een uitstekend begin. De vocalen zijn scherp en krachtig en hoewel de gitaar in het latere deel van de song de strijd verliest en een beetje in de mix verdrinkt weten ze over het algemeen een erg goed klinkende eerste single horen. Of The Uprisers nog elf van deze nummers in huis heeft zal de tijd leren maar Way Back Home is een prettige eerste kennismaking.
Recensent:Jelle Burger Artiest:The Uprisers Label:Eigen Beheer
Cover Daniel Meade & The Flying Mules  - Let Me Off At The Bottom

Daniel Meade & The Flying Mules - Let Me Off At The BottomHet is een wat vreemde ontdekking wanneer de luisteraar kennismaakt met de...

Cover Eins Zwei Orchestra - Hope, Sign, Community

Eins Zwei Orchestra - Hope, Sign, Community De Utrechtse band Eins, Zwei Orchestra kiest ervoor een iconisch beeld op...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT