RECENSIE: Abraham Sarache - The Gardener

Sarache
2016-11-26 ‘When I was 15 years old I decided to learn how to play the electric guitar because of the feeling and impact it causes to you as a musician and to people as public.’ Dit is wat Abraham Sarache te zeggen heeft over zijn eigen achtergrond. De in Amsterdam gevestigde muzikant komt voor het eerst uit in de muziekwereld met debuutplaat The Gardener.

Op het album zijn duidelijke Venezolaanse invloeden te horen. Maar met instrumenten zoals de ukelele, die het geheel vrolijk maakt, gaat de zanger ook door naar goede rockmuziek. De plaat is dus een mengelmoes van veel verschillende invloeden. Ook ligt het niveau van de muziek hoog. Er zit veel productie in en het klopt ook allemaal. Dat is ook wel nodig als je zulke van elkaar verschillende muziekstijlen gaat combineren.

Het album begint met een goede rockbasis met het nummer ‘The Crush: Eyes Of Fire’. Hij komt ineens binnen na een paar seconden stilte. Waar het nog soepeltjes begint met een gitaarloopje en een duidelijk maar rustig drumritme gaat het al snel over in sneller spel en komt de rock naar boven. Als de plaat doorloopt naar ‘Unwrap The Masks: Reflections’ dan komt daar gelijk Venezuela naar boven. Het klinkt exotischer en het gevoel dat je op het strand zit waar achter je een bandje speelt bekruipt het gevoel. Toch is nog steeds de rock aanwezig en lijkt het niet een andere band.

Er wordt in het album wel veel geëxperimenteerd. Zo is er een bijna Indiase invloed te horen in ‘Sweetness & Honesty: Confession’ doordat ze gebruik maken van een sitar. Ook is er gebruik gemaakt van een synthesizer in ‘The Hunt: Always With You’ Het klinkt goed maar het experiment is wel duidelijk te horen. Waar er begonnen wordt met een rockgeluid wordt je hier op een ander been gezet door dat geluid helemaal weg te laten.

Toch is The Gardener een goed album om te luisteren. Het is eigenlijk te snel afgelopen. Doordat het zo experimenteel is wordt je aandacht wel getrokken maar je wordt ook op het verkeerde been gezet. De experimenten zijn wel duidelijk te horen. De band heeft zich daardoor nog niet geprofileerd met wat zij nou echt willen maken. De muziek klinkt goed en daar ligt ook hun sterke punt maar er zou toch een keuze gemaakt moeten worden.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Abraham Sarache Label:Eigen Beheer
Cover The Ramona Flowers - Part Time Spies

The Ramona Flowers - Part Time Spies Part Time Spies , het tweede album van het Bristolse vijftal The Ramona...

Cover Nosound - Scintllla

Nosound - Scintllla Wanneer je aan je vijfde album toe bent, na tien jaar muziek maken met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT