RECENSIE: Broeder Dieleman - Kleinpolderplein

Broeder Dieleman
2016-10-01 Afgelopen april maakte Broeder Dieleman voor het Rotterdamse festival Motel Mozaique een landschapsproject over het Kleinpolderplein. Op de plek van deze drukke verkeersader was in het verleden een polder en in de toekomst zal hier waarschijnlijk ook weer een polder zijn. Motel Mozaique organiseerde een aantal activiteiten rond het Kleinpolderplein en een daarvan was een optreden van Dieleman. Dit optreden vond ook daadwerkelijk op het Kleinpolderplein plaats. Om zich voor te bereiden op dit project verkende Dieleman de wijk Overschie en de snelwegen bij het Kleinpolderplein.

Inmiddels is Kleinpolderplein ook op cd uitgebracht. Het betreft een gelimiteerde uitgave van honderd stuks met daarbij ook een gedicht en een door Dieleman zelf gemaakte foto. Ieder exemplaar bevat een andere foto en is hierdoor dus uniek. Kleinpolderplein bevat één muziekstuk van vijftien minuten, dat min of meer in het verlengde ligt van Uut De Bron. Field recordings van onder meer zingende vogels worden afgewisseld met experimentele muziek, die soms dreigend en dan weer wat lieflijker is. Een belangrijk verschil met Uut De Bron is echter dat we Dielemans stem op Kleinpolderplein helemaal niet horen. De tekst moet komen van het bijgaande gedicht en Dielemans kenmerkende stem en Zeeuws-Vlaamse accent moet je er dan zelf maar bij bedenken.

De muziek op Kleinpolderplein is erg mooi en had eerlijk gezegd best iets langer mogen duren. Buiten dat is een uniek exemplaar van deze cd natuurlijk een prachtig hebbeding voor de fans.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Broeder Dieleman Label:SnowStar Records
Cover Ghost - Popestar EP

Ghost - Popestar EPHet gaat hard met Papa Emeritus III en zijn “Nameless Ghouls”. Dat de heren...

Cover Devin Townsend Project - Transcendence

Devin Townsend Project - Transcendence Voor Devin Townsend begrippen hebben we best lang moeten wachten op een nieuw...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT