RECENSIE: Rik van den Bosch - Love On The Rocks

Rik Bosch
2017-01-27 Waar zijn leeftijdsgenootjes droomden van een toekomst als dokter, brandweerman of politieagent, was het voor de zevenjarige Rik van den Bosch al zo duidelijk als het maar zijn kon. Hij moest en zou ooit iets met muziek gaan doen. Met een zelfgebouwde gitaar zette hij al snel zijn eerste stapjes als muzikant. Nu, inmiddels vele jaren later is zijn EP Love On The Rocks verschenen. Een viertal zelfgeschreven tracks geven een goed beeld van wat deze folk troubadour zoal bezig houdt en dat zijn zowaar geen kinderachtige zaken. Liefde, dood en krankzinnigheid zijn zomaar enkele onderwerpen die de revue passeren.

Zo horen we Van den Bosch bijvoorbeeld in zijn rol als ‘Undertaker’, waarin hij ons er nog eventjes haarfijn aan herinnert dat wij toch echt allemaal aan de beurt komen. Gelukkig gaat dit gepaard met een flinke dosis relativeringsvermogen en humor waardoor het geheel, in combinatie met opgewekte semi-akoestische begeleiding, een ietwat luchtiger karakter krijgt. Omdat de eigenzinnige muzikant zich ook nog eens nergens laat beperken door muzikale kaders krijgt de luisteraar bovendien nog eens diverse stijlen voorgeschoteld, zoals rock ‘n roll, folk en rhythm & blues, allemaal overgoten met een licht mediterraanse zigeunersaus. Het maakt van Love On The Rocks een smakelijk tussendoortje in afwachting van weer een volwaardig album.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Rik van den Bosch Label:Eigen Beheer
Cover Veil of Mist - Disenchantment

Veil of Mist - DisenchantmentAls een band twaalf jaar na haar oprichting pas met een debuutalbum op de...

Cover Kapitan Korsakov - Physical Violence Is The Least Of My Priorities

Kapitan Korsakov - Physical Violence Is The Least Of My Priorities Je ziet het meer in België: bekende muzikanten die meer dan één band nodig...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT