RECENSIE: Shakedown Tim & the Rhythm Revue - Hard To Catch

Shakedown Tim
recensie cijfer 2016-12-27 Als oprichter van de band Fried Bourbon was zanger Shakedown Tim eerder al succesvol in de Belgische muziekwereld. Sinds twee jaar speelt hij met een nieuw gezelschap; Shakedown Tim & The Rhythm Revue. Hard To Catch is de debuutplaat van het viertal. Een album gevuld met swingende boogiewoogie en rockabilly.

Het viertal put uit een breed vaatje van aanverwante muziekstijlen. Naast de rockabilly, hoor je New Orleans blues en vooroorlogse jazz. ‘Hard To Catch’ en ‘Red Hair’ zijn redelijke standaard rockabilly, doch swingende nummers. De staande bas bouwt een lekker ritme. Shakedown Tim zingt er opzwepend overheen en roept daarmee op tot dansen. Enkele keren is er meer ruimte voor een gitaarsolo of wat saxofoonwerk.

Eenzelfde gevoel van onbezorgdheid maakt zich van je meester tijdens ‘Wiggle Wobble’. Hier neemt de saxofoon de hoofdrol over. De grootste verrassing is ‘Wild Calypso Night’. Het Calypso nummer lijkt meer te passen in een Spaanstalige context, dan op deze rhythm & bluesplaat. Hier is het wederom de saxofoon die het ritme omhoog stuwt. Dit wordt aangevuld met straffe stukjes gitaarwerk.

Op Hard To Catch bouwt Shakedown Tim een gezellig feestje. De mix van Amerikaanse muziekstijlen is swingend en roept op tot dansen. Dit is vooral te danken aan de combinatie van staande bas en saxofoon. Gitarist en zanger Shakedown Tim heeft niet de mooiste stem, maar wel het enthousiasme om Hard To Catch een positief gevoel mee te geven. Gelukkig is het aantal nummers beperkt waarin het opvalt dat Tim geen geboren zanger is. De vier muzikanten voeren de luisteraar terug naar de begindagen van de blues. Naar de tijd van vetkuiven en een jonge Elvis Presley. Dit gebeurt swingend en elf nummers lang wil je voornamelijk dansen. Hard To Catch is daarmee een geslaagde plaat geworden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Shakedown Tim & the Rhythm Revue Label:Sonic Rendezvous
Cover Stackhouse - Tailgatin`

Stackhouse - Tailgatin`Tailgating, oftewel het geven van feesten op parkeerplekken en stadiums. Vaak...

Cover Charles Henri Maulini - Peaks

Charles Henri Maulini - Peaks Charles Henri Maulini heeft aardig wat slecht nieuws moeten verwerken...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT