RECENSIE: OneRepublic - Oh My MY

Republic
recensie cijfer 2016-12-22 Het is zo’n band waar je heel veel nummers van kent maar eigenlijk de artiest niet van kan plaatsen. Tracks als ‘Wherever I Go’, ‘Apologise’ en ‘Counting Stars’ is de band OneRepublic bekend geworden. Nu hebben ze na drie jaar een nieuw pareltje uitgebracht.

En wat een pareltje is Oh My My. Die wordt al vanaf de eerste track uit de oester gehaald. ‘Let’s Hurt Tonight’ is een nummer geworden dat na het recenseren van dit album nog vaak opgezet gaat worden. De track begint erg gestript met alleen een akoestische gitaar en de stem van Ryan Tedder die rustig opbouwt om dan bij het eerste refrein te laten horen wat hij wel niet in huis heeft. Er zitten grote uithalen in die de toon voor het album zetten.

De tweede single van dit album is er eentje die OneRepublic ademt. ‘Kids’ is bombastisch en vol. Er is veel aan de hand, je hebt een duidelijke elektronische tune en in combinatie met de hoge stem van Tedder maakt dat het nummer wat vaker geluisterd moet worden om er alles uit te halen. Dit maakt het een heel sterk nummer omdat niet na twee keer luisteren alles al is ontdekt.
By Far het mooiste nummer op het album is ‘Dream’. Het is engelachtig door de meerstemmigheid en door het goed gebruiken van een synthesizer. Het is een verslavende track.

Er is ook een samenwerking aangegaan met Peter Gabriel (ex-Genesis) en dat is te horen ook. Gabriel staat bekend als een van de oprichters van de progressieve rock en er is dan ook veel geëxperimenteerd in dit ‘A.I.’. Er is een grote invloed van zware instrumenten. Ook kom je hit ‘Wherever I Go’ tegen op de plaat. Het is een goed nummer wat zeker op de radio past doordat het precies is zoals OneRepublic dat altijd heeft gemaakt.

Oh My My verrast. Het bestaat uit zoveel meer dan alleen de OneRepublic nummers die je normaal op de radio hoort. De band is echt een paar treden opgeklommen op de muzikale ladder. Mocht hun muziek je aanspreken ga dan echt Oh My My checken. Zeker de moeite waard!
Recensent:Ilse Croese Artiest:OneRepublic Label:Interscope Records

Wolf People - RuinsWat hebben de heren van het Wolf People de afgelopen drie jaar in...

Cover JR Smith & The Meteorites - Highway By Night

JR Smith & The Meteorites - Highway By Night Ken je dat? Van die intro`s die zo goed in elkaar zitten dat de rest van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT