RECENSIE: Future Thieves - Live At Blue Rock

Future Thieves
2017-02-23 Future Thieves is een opkomende band uit Nashville. In 2015 bracht het vijftal het goed ontvangen album Horizon Line uit waarin sterke ritmes en melodieën hand in hand gaan met een stevige americana/ indiesound. Op Live At Blue Rock brengt de band dit album live ten gehore, alsook een handjevol nummers die mogelijk op een nieuwe plaat verschijnen.

Live At Blue Rock klokt nét geen zestig minuten en telt dertien tracks die uitstekend geschikt zijn voor een livesetting: ze zijn energiek, dynamisch en zitten instrumentaal slim in elkaar. Opener 'Dark In The Day' is een van de vier nummers die niet op het debuutalbum te vinden is. Als dit het niveau voor de komende plaat wordt, gaan de heren van Future Thieves een goede toekomst tegemoet.

De tracks werken instrumentaal toe naar sterke climaxen en ook aan de nodige rustpunten is gedacht. Een fijn gegeven, aangezien de nummers tamelijk wat energie vergen en op het gebied van vocalen veel overeenkomsten in toonhoogte vertonen. Een volwaardige ballad had op dit album dan ook niet misstaan.

Live At Blue Rock toont zowel de songwriterskwaliteit, als de opmerkelijk goede liveprestaties van Future Thieves. Ook mag de kwaliteit van de mix en productie niet ongenoemd blijven. Af en toe voelen de constante drive en hoge, galmende gitaarriffjes lichtelijk uitputtend en repetitief. Maar er is beslist geen sprake van een dertien in een dozijn.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Future Thieves Label:Black Pike Favorites
Cover Jasper Slaghuis - From The Lght Of The Day To The Dead Of Night

Jasper Slaghuis - From The Light Of The Day To The Dead Of Night Jasper Slaghuis is een ervaren singer-songwriter uit Enschede die zowel...

Motiefje

Het Motief - Voor De Wind Poëtische verhalen die omhuld zijn door muziek. Het debuutalbum Voor De Wind...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT