RECENSIE: Ebbot Lundberg & The Indigo Children - For The Ages To Come

Lundberg
2017-02-10 Ebbot Lundberg & The Indigo Children, het is een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. Dit is de naam van de nieuwste formatie van een heuse Zweedse legende, Ebbot Lundberg was namelijk de man achter The Soundtrack Of Our Lives en Union Carbide Productions. De groep die hem vergezeld, The Indigo Children, waren al een aantal keer de support act voor The Soundtrack Of Our Lives en dit zou de verklaring kunnen zijn van de totstandkoming van de huidige samenwerking. Het album For The Ages To Come kwam eind 2016 uit en is een mooie mix tussen de ervaring en leeftijd van Lundberg en de energie van de jongere leden van The Indigo Children.

De openings- en titeltrack ‘For The Ages To Come’ geeft op een mooie wijze deze synergie tussen de twee generaties weer. Muzikaal gezien klinkt het jong en fris, de zang van Lundberg klinkt meer doorleefd en hierdoor komt het geheel mooi in het midden uit: fris genoeg om de aandacht te grijpen en ervaren genoeg om te blijven boeien. Ook op de rest van het album komt deze tweedeling op positieve wijze naar voren. Nummers zoals ‘Don’t Blow Your Mind’ worden overheerst door het jonge, terwijl ‘In Subliminal Clouds’ weer meer aan Lundberg doet denken. Hierdoor wordt het geheel bijzonder prettig om naar te luisteren en is elk nummer weer interessant. ‘Backdrop People’ springt er het meest uit, de combinatie van een wat hoger tempo met de keuze voor vrolijke instrumenten doet wonderen en geeft goed weer waar dit album voor staat.

Al met al is het een plaat waar we u tegen mogen zeggen, niet alleen fijn om naar te luisteren, maar ook nog eens weldoordacht, zodat de meer aandachtige luisteraar ook beloond wordt. Ebbot Lundberg laat hiermee zien dat hij het nog niet verleerd is en The Indigo Children tonen zonder twijfel waartoe ze in staat zijn.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Ebbot Lundberg & The Indigo... Label:Pias
Cover Once Human - Evolution

Once Human - EvolutionMelodieuze deathmetal lijkt meestal te komen uit Scandinavië en dan met name...

Cover The Naked Sweat Drips - Psycho Sister

The Naked Sweat Drips - Psycho Sister De bandnaam The Naked Sweat Drips klinkt als een Engels, vuig bandje. Niks...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT