RECENSIE: Jett Rebel - Super Pop

Rebel
2017-03-31 Drie albums in één jaar. Dat was de doelstelling die Jett Rebel zichzelf had gesteld in januari 2016. Aan het einde van die maand kwam Truck uit en in augustus Don’t Die On Me Now. Net op het nippertje, op 13 januari 2017, brachtt hij het laatste deel van zijn drieluik uit.

Net als bij de eerste plaat heeft Rebel hier zelf alle instrumenten ingespeeld. Hij houdt hierdoor de touwtjes stevig in eigen handen. Maar waar het bij het nummer één nog experimenteel was, is dit laatste album helder, scherper en frisser. De titel kan ook niet toepasselijker zijn. Het is pop en het klinkt ook nog eens super.

Waar het in augustus nog typische rock ’n roll was, is het nu meer een poppy kant met hier en daar een suikerlaagje. Single ‘All The Way’ zette de luisteraar van te voren op de juiste voet. Het is vrolijk, simpel en door het vele gebruik van het crashbekken wordt er een bijna glitterend geluid gecreëerd. Het klinkt zoet maar het glazuur springt gelukkig nog niet van je tanden af.

Hier en daar wordt het vrolijke getokkel afgewisseld door een rustige ballad. ‘Sorry (Horses)’ is een mooi voorbeeld daarvan. Begeleid door een synthesizer komt de complexiteit van de tekst naar voren. Het is heel dubbelzinnig en kan op meerdere manieren worden opgevat, wat extra benadrukt wordt door de simpliciteit.

Hierna gaat het weer door naar de vrolijke pop en komen er weer meer instrumenten om de hoek kijken. Een andere track die er uit springt is ‘High School Reunion’. Hoewel het heel vrolijk begint en een beetje als de rest klinkt is er als je goed luistert, toch een heel verrassend aspect in het nummer te vinden. Het gaat uiteraard over een reünie van de middelbare school. Hoewel de muziek in het begin doet vermoeden dat het allemaal wel goed zit eindigt het nummer toch met de abrupte woorden: “But I didn’t go” wat een beetje een anticlimax geeft.

De ballads zijn een welkome afleiding tussen de rest van de nummers. Zonder zou het album als één groot nummer klinken. Dit zijn dan ook de hoogtepunten en de tracks die bijblijven. Het beste aspect is dat Rebel ervoor heeft gezorgd dat hij twee albums van zijn drieluik volledig zelf heeft ingespeeld. Met dat in het achterhoofd is het toch wel een applausje waard.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Jett Rebel Label:Sony Music
Cover Batmobile - Brand New Blisters

Batmobile - Brand New Blisters Batmobile is een Nederlandse psychobilly formatie die al zeker dertig jaar...

Cover Het Zesde Metaal - Calais

Het Zesde Metaal - Calais In thuisland België is Het Zesde Metaal inmiddels uitgegroeid tot een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT