RECENSIE: Donnerwetter - Donnerwetter

Donnerwetter
2017-04-02 Als er bij Festivalinfo punten toebedeeld zouden worden aan de verpakking waarin een album geleverd wordt zou de score van Donnerwetter’s heruitgave van haar eerste album nog hoger zijn uitgevallen. De prachtige goudgele hoes met het vertrokken gezicht van bandleider Rocco Ostermann omvat alles waar Donnerwetter voor staat: Gepassioneerde hardrock met een glanzende twist. De muziek is op het eerder officieel uitgebrachte tweede album in alle opzichten gegroeid, maar de basis lag er al vroeg.

Die basis bestaat uit een rauwe hardrocksound met een flinke dosis psychedelica. De beste nummers van Donnerwetter voelen als het lopen door een horror-kermis, met vanuit alle hoeken onverwachte en bijzondere muzikale ingevingen. Deze momenten vinden ook plaats op Donnerwetter, maar minder dan op tweede plaat Pavlov Beauty Saloon. De rauwe rock en gepassioneerde overgave van Rocco Ostermann voert hiert vooral de boventoon. De zanger en gitarist uit Dinxperlo is een geboren frontman die de energie van een liveoptreden als geen ander kan overbrengen op plaat. De authenticiteit knalt er van af en houdt het ook interessant voor de luisteraar op het moment dat de songs dit niet halen.

De plaat is namelijk niet helemaal in verhouding. De nummers in het begin van de plaat zijn opzwepend, funky, scheurend en rauw tegelijkertijd, maar richting de tweede helft van de plaat neemt dit wat af en zijn de songs een stuk conventioneler. De kwaliteiten van zowel Ostermann als zijn mede-bandleden zorgen ervoor dat er nergens door het ijs wordt gezakt, maar het mist dat fascinerende element dat Donnerwetter op Pavlov Beauty Saloon wel een hele plaat vast kon houden.

Dit self-titled eerste album is zeker niet voor niets nu officieel uitgebracht. De band is bij vlagen ook hier onnavolgbaar en fascinerend. Ten tijde van opnemen was de band muzikaal nog niet op het niveau waar ze later wel aan kwamen, maar met een frontman als Ostermann in de gelederen valt er nog genoeg te genieten. Een fijne terugblik op de eerste stappen van een bijzondere band en een goeie kandidaat voor “Platenhoes Van Het Jaar 2017”.
Recensent:Jelle Burger Artiest:Donnerwetter Label:Bertus
Cover Jim Lauderdale - London Southern

Jim Lauderdale - London Southern Jim Lauderdale is niet de minste muzikant. De Amerikaan heeft verschillende...

Cover Jennie Abrahamson - Reverseries

Jennie Abrahamson - Reverseries Jennie Abrahamson is in het inmiddels vrij uitgebreide Zweedse arsenaal aan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT