RECENSIE: The Real McKenzies - Two Devils Will Talk

McKenzies
2017-04-25 The Real McKenzies vieren hun 25-jarig bestaan met een nieuwe plaat, Two Devils Talk en een uitgebreide Europese tournee waarbij ze ook de Willemeen in Arnhem (11/5) en het Bolwerk in Sneek (12/5) aandoen. The Real McKenzies maken hun muziek volgens een vast recept. Eenvoudige punkrocksongs overgoten met een Keltisch folksausje waarover de Canadezen hun Schotse roots bezingen. Dit recept wordt ook toegepast door gelijkgestemde Noord-Amerikaanse bands als Flogging Molly en Dropkick Murphys, met dat verschil dat die hun Ierse roots bezingen. Vaste waarde in de band is frontman en naamgever Paul McKenzie. De huidige band bestaat verder uit gitaristen Jono Jak en Dan Garrison, bassist Troy Zak, drummer Jesse Pinner en doedelzakspelers Matt Hawley, Gord Taylor en Aspy Luison.

De band brengt al sinds 2005 haar platen uit bij Fat Mike’s punkrocklabel Fat Wreck Chords. Het geluid van de band onderscheidt zich op Two Devils Will Talk, afgezien van de folkinvloeden en de doedelzakken, niet veel van haar labelgenoten op Fat Wreck Chords. Er is niet veel mis met de melodieuze punkrocksongs, maar het levert ook niets nieuws onder de zon op. Two Devils Will Talk telt veertien tracks waaronder één cover (‘Northwest Passage’) en een bewerking van een traditional (‘Scot’s Wha Hae’).

In ‘Fuck The Real McKenzies’ wordt de muzikale vriendschap met The Pogues en Flogging Molly op een poëtische manier bezongen. De cover ‘Northwest Passage’ is een mooie bewerking van een geweldige song van de Canadese folkzanger Stan Rogers. ‘Scot’s Wha Hae’ is een toepasselijke afsluiter van de CD. De traditional die de band ook al opnam voor hun tweede album Clash Of The Tartans, is het onofficiële Schotse volkslied en staat in de punkrockversie voor alles waar de 25 jaar Real McKenzies voor staan. Muziek gemaakt met het hart en het beste live te consumeren, in het gezelschap van vrienden en met een goed glas bier. Proost!
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Real McKenzies Label:Fat Wreck Chords
Cover Kim Janssen - Cousins

Kim Janssen - CousinsHet is clichématig, maar liefde op het eerste gezicht bestaat nog, zo bewijst...

June

Valerie June - The Order Of Time Met debuutalbum Pushin’ Against A Stone maakte Valerie June diepe indruk....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT