RECENSIE: Slavior - Slavior

Slavior - Slavior
2007-03-27 Slavior is een nieuwe hardrock formatie in het naar eigen zeggen “Classic trio format”. Alle bandleden speelden voorheen in andere bands. Drummer Mark Zonder was de spil van Fates Warning, gitarist en toetsenist speelde in MSG en de zanger kwam over van Tribe of Gypsies. Volgens drummer Mark Zonder ontstond Slavior naar aanleiding van zijn wens om nummers te arrangeren op basis van drumpartijen. Een bijzonder uitgangspunt. Maar om nou te zeggen dat de eerste nummers nu ook echt zo bijzonder zijn, nee. Het klinkt nogal jaren negentig. Toegegeven,het nummer ‘Altar’ kent een apart drumrit, maar heel opzienbarend is het nummer niet. ‘Another Planet’ biedt ook een keur uit ritmische grappen en instrumenten.

Echt funky en lekker vet is ‘Deeper’. Volgens de band is het nummer ‘Dove’ met opzet bijzonder radiovriendelijk. En inderdaad, door het bijna reggae-achtige ritme zou het nummer daarvoor in aanmerking kunnen komen. Ware het niet dat ook dit nummer nogal ouderwets klinkt. Ook een Disturbed rip-off in de vorm van het nummer ‘Slavior’ kan daar niets aan veranderen.

Met andere woorden, ook al vindt men bij het promotiebedrijf deze band “one of the first big surprises of 2007”, ik kan niet anders concluderen dat de band een achterhaald, vrij nietszeggend project is.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Slavior Label:Inside Out
Manowar - Gods of War

Manowar - Gods of War Gods Of War is het tiende studio album van de band Manowar en is de...

Thought Chamber - Angular

Thought Chamber - Angular Perceptions Dat Thought Chamber minstens twee bekende, ervaren mannen in hun midden...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT