RECENSIE: Bottles of Love - Hush

BOL
2017-05-04 Het debuutalbum van de Nederlandse band Bottles Of Love heet Hush en biedt een half uur (33 minuten om precies te zijn) ongedwongen feestrock, die frontman en oprichter Willem Jonker het liefst zelf omschrijft als ‘hyperpop’. Aan energie ontbreekt het in ieder geval niet op deze plaat waaraan ook Robin van Loenen (Destin), André Kemp (Waylon, Kraak & Smaak, Kane) en Bas van Wageningen (Di-Rect) meewerkten. Het album loopt over van de ongedwongenheid, wat soms ook weleens fijn kan zijn. De vraag is echter ook of dit niet te snel gaat vervelen.

Negen nummers lang houdt Bottles of Love het energieniveau ontzettend hoog. ‘Get These Men Out Of Here’ en ‘So Serious’ werden in 2016 als single gereleaset. Het zijn beide snelle en vrolijke liedjes. ‘Keep Your Head Up’ werd als meest recente single gereleaset en volgt dezelfde aanpak als de andere twee singles – en de rest van het album. Elk nummer is voorzien van een vleugje emopunk a la Fall Out Boy (een duidelijke inspiratiebron) en is opgebouwd rondom snelle drums en een prominente gitaarriff. De ongedwongen sfeer van het album werkt in het begin zeker opzwepend, maar gaat op een gegeven moment ook vervelen. Bijna alle nummers lijken op elkaar, daarom slaat al voordat het album op de helft is de verveling toe.

Hush had daarom ook niet perse langer dan 33 minuten hoeven duren. De eerste plaat van Jonker en co is zeker niet slecht, maar wel voorspelbaar en eentonig. Iets meer diversiteit qua muziek en productie had het geheel wellicht interessanter kunnen maken. De muziek van Bottles of Love zal zich zonder twijfel goed lenen voor een zomers festivaloptreden waarbij de energie op het podium zomaar beter tot zijn recht zou kunnen komen dan op een schijfje. Daarom is het oordeel nu: leuk om eenmaal te luisteren, maar uitnodigen tot herbeluisteren doet het niet.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Bottles of Love Label:Aces High Promotion
Cover Body Count - Bloodlust

Body Count feat. Ice-T - BloodlustAangezien genres tegenwoordig toch steeds meer verzadigd raken, komen er toch...

Tinez

Tinez Roots Club - Have You Heard?! Hij zal vast niet de enige zijn geweest die het gevoel had in de verkeerde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT