RECENSIE: Fionn Regan - The Meetings Of The Waters

Fionn
recensie cijfer 2017-06-15 Hij begon al met optreden voordat hij tien jaar oud was en hij kan meerdere instrumenten bespelen. Iers talent Fionn Regan bracht in 2007 zijn (in de schuur opgenomen) debuutalbum uit en nu na tien jaar zijn vierde album. Het nieuwe album The Meetings Of The Waters bevat veel verschillende liedjes. Met een mix van folk, blues, pop en rock and roll laat hij zijn stem duidelijk horen.

De titeltrack en tevens openingstrack begint gelijk vol verwachtingen. ‘The Meetings Of The Waters’ laat je kennismaken met zijn warme stem, zijn muzikaliteit en de rest wat hij te bieden heeft. Hij laat alles horen; meeslepende teksten, subtiele gitaar en drums en verrassende synths. Ook de achtergrondzang past erg goed in het nummer. Het refrein is meeslepend en gevoelig.
Dat Fionn een goede liedjesschrijver is bevestigd bij ‘Cape Of Diamonds'. Hier komt wat rock naar voren en de duidelijke beat maakt dat je niet stil kan zitten. Wanneer de bombast in het refrein van zich laat horen is een kippenvelmoment ook onontkoombaar. Het grote bereik van zijn stem begeleidt je door hoge uithalen en lage zinnen.

Een andere kant horen we van Regan als ‘Babushka-Yai Ya’ klinkt. Het lied is meer uptempo en heeft een rauwe gitaar die de melodie bepaalt en zorgt dat het refrein swingt. Daar tegenover staat ‘Wall Of Silver’, een uitermate kalm nummer waarin zijn ijzersterke stem de hoge uithalen dromerig uit zijn mond laat vloeien. Ook ‘Euphoria' is intiem en rustig. Hierdoor komt zijn stem goed naar voren. Als laatste is daar ‘Tsuneni Ai’, wat in het Japans zoiets betekent als ‘liefde voor altijd’. Deze track heeft een heel lang outro dat wel mooi klinkt, maar dat na drie minuten ook wel had mogen eindigen. Toch is door dit nummer het album wel mooi afgerond.

En wat een album. Fionn Regan laat horen dat hij een grote is. Hij maakt waanzinnige liedjes die elke keer weer heel anders kunnen klinken. The Meetings Of The Waters is een steengoed album, dat een groot publiek zal aanspreken. We zijn nog lang niet van Fionn Regan af, gelukkig.
Recensent:Nadine Visser Artiest:Fionn Regan Label:Bertus
Cover The Galactic Lo-fi Orchestra - The Happy Prince And Other Stories EP

The Galactic Lo-fi Orchestra - The Happy Prince And Other Stories EPTussen alle overgeproduceerde muzikale producten die tegenwoordig langskomen...

Cover Tim O'Brien - Where The River Meets The Road

Tim O'Brien - Where The River Meets The Road De Grammy winnaar Tim O’Brien bevindt zich al jarenlang in het midden van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT