RECENSIE: Woods - Love Is Love

Woods
2017-08-02 En zo kan het dus gebeuren dat je als recensent een band pas leert kennen bij hun tiende(!) album. In dit geval gaat het dus om het jubileumalbum Love Is Love van de psychedelische folkpopband Woods. Onder leiding van gitarist en zanger Jeremy Earl brengt Woods netjes ieder jaar een plaat uit. Achter Love Is Love zit echter een verhaal, want Earl schreef de plaat rechtstreeks naar aanleiding van het feit dat Donald Trump president van Amerika werd.

Waar veel bands echter hun onvrede hierover door middel van woede ventileren, doet Earl het zoals het een band die in sixties sferen musiceert betaamt: peace and love en de helende kracht van muziek. Dat uit zich in mooi gearrangeerde psychpoppareltjes zoals het naar The Byrds neigende titelnummer. Of wat te denken van 'Bleeding Blue', dat door de inzet van trompet erg doet denken aan Forever Changes, het meesterwerk van Love. Ook een nummer waarin Earl zich uitlaat over de huidige situatie in de wereld: "Have you heard the news? Hate can't lose. I heard a voice inside me say. If we want love, hate can't stay".

'Lost In A Crowd' mag dan verraderlijk liefelijk klinken, maar als Earl het heeft over "Today you wake from a dream. A nightmare it seems. As the darkness unfolds", dan spreekt zijn commentaar op de verkiezingen voor zich. 'Spring Is In The Air' is een lange instrumentale jam van bijna tien minuten waarin de band erg laidback, bijna dubby klinkt met voorzichtige blazers en fluitjes. Het nummer gaat wellicht net iets te lang door, maar klinkt desalniettemin erg aangenaam. 'I Hit That Drum' trekt vervolgens in feedback gedrenkt wat anoniem voorbij alvorens we met 'Love Is Love (Sun on Time)' het titelnummer in een iets andere versie nogmaals voorbij horen komen.

Waarmee we eigenlijk bij het enige kritiekpunt komen: Love is Love is met zes nummers in 32 minuten al aan de korte kant (eigenlijk meer een EP), maar het titelnummer had best samengevoegd kunnen worden tot een nummer en was dan zelfs misschien nog wel beter geweest. Enfin; kwaliteit boven kwantiteit zullen we in het geval van Woods maar zeggen want met de songs an sich is weinig mis. Net als met de boodschap overigens.
Recensent:Mark Michels Artiest:Woods Label:Konkurrent
Cover Nev Cottee - Broken Flowers

Nev Cottee - Broken FlowersVijf jaar kostte het de uit Manchester afkomstige singer-songwriter Nev...

Cover Joan Shelley - Joan Shelley

Joan Shelley - Joan Shelley De derde plaat van Joan Shelley heeft geen titel. Met dit project neemt de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT