RECENSIE: The Dirty Denims - Back With A Bang!

Dirty Denims
recensie cijfer 2017-06-20 The Dirty Denims brengen hun partyrock met de nodige bravoure en bezwete oksels. Met The Donnas, AC/DC, Girlschool en Imperial State Electric is het kwartet invloeden van The Dirty Denims aardig compleet. The Dirty Denims, vernoemd naar het nummer Dirty Denim van The Donnas, maken dan ook geen geheim van hun muzikale voorkeuren. Dat ze uit Eindhoven Rockcity komen is evenmin een verrassing.

Mirjam Sieben (vocals, gitaar, orgel), Ashley Seleski (bas en vocals), Jeroen Teunis (gitaar, vocals) en Thomas Spauwen (drums, vocals) timmeren sinds 2005 aardig aan de weg met een worp singles en EP’s, één volwaardig album (High Five (2014)) en optredens op gerenommeerde festivals als Speedfest, Zwarte Cross en Lowlands en aansprekende supports voor onder andere Slash en Cheap Trick. Hun nieuwe EP Back With A Bang! Part 1 bevat zes tracks en wordt in het najaar opgevolgd door Back With A Bang! Part 2. Part 1 en 2 vormen daarmee samen een volwaardig (vinyl)album.

Dat ze terug zijn van even weggeweest, mag iedereen weten. De plaat opent krachtig met ‘Back With A Bang!’, een pompend (hard)rocknummer in de geest van Girlschool. ‘Don’t Waste My Time’ is qua songwriting, sound en gevatte tekst (”Don’t waste my time, you’re not my partner in crime”) helemaal Donnas.

De AC/DC-stamper ‘Make Us Look Good’ is een vermakelijke instructie en waarschuwing(!) aan alle concertfotografen: ”Make us look cool, make us look hot, whatever you do, hit me with your best shot !”. De kunst van een heldere productie, strakke riffs, hooks en breaks en originele (maar herkenbare) melodieuze rocksongs hebben ze dan weer gemeen met Imperial State Electric. Daarmee is het kwartet compleet! Eéntje nog dan: afsluiter ‘Can’t Get Enough Of Rock & Roll’ is een vette knipoog naar The Stones en Primal Scream (‘Rocks’).

In de muziek en teksten van de The Dirty Denims hoef je niet op zoek naar diepere lagen: what you see is what you get!. Het is dan ook muziek voor een glimlach om de mond en een vuist in de lucht. Met de goedkeurende blik van oude muziekrotten Little Steven en Wally Palmar (The Romantics), zit het met de street credibility van de band wel snor. Kom maar op met Part 2!
Recensent:Bart Slaats Artiest:The Dirty Denims Label:It\'s All Happening
Rosedale

Rosedale - Long Way To GoBeiden waren als kind al bezeten van muziek. Hij raakte op dertienjarige...

Cover Bob Wayne - Bad Hombre

Bob Wayne - Bad Hombre Singer, Songwriter, Storyteller, Nomad. Dat is Bob Wayne in een notendop....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT