RECENSIE: The Isley Brothers & Santana - Power Of Peace

Santana
2017-08-15 Het is een interessante combinatie; meestergitarist Carlos Santana samen met soullegendes The Isley Brothers. Sinds 2004 bestond er bij Santana reeds de wens om een plaat op te nemen met de gebroeders Isley. Met Power Of Peace is het er nu eindelijk van gekomen. Een opzwepende plaat gevuld met covers is het resultaat.

Dat blijkt al uit de opening waar, begeleid door een swingend bongo ritme, Ronald Isley ons toeschreeuwt of wij klaar zijn voor een feestje. De toon is gezet. De funky rock leent zich perfect om in je handen te klappen en met de voeten te stampen! Santana laat zijn gitaar heerlijk janken en drukt duidelijk zijn stempel op het geheel.

De rock leent zich perfect voor grote stadions. Een voorbeeld is de rauwe Willie Dixon cover ‘I Just Want To Make Love To You’. Soulzanger Ronald Isley klinkt als een classic rocker. Het gitaarspel van Santana had zo in een Guns ’n Roses nummer gepast. Het nummer is vaak gespeeld, maar zelden hoor je het zo groots en knallend. Gelukkig zijn er ook momenten waarin Ronald Isley op zijn best kan schitteren. ‘What The World Needs Now Is Love Sweet Love’ is een prachtig liefdesnummer. Het gas wordt teruggenomen. Santana speelt niet rockend, maar emotioneel. Ronald Isley doet hier denken aan een mannelijke Billie Holiday.

Power Of Peace is een heerlijke plaat van enkele veteranen die alles al gezien hebben. Het wederzijdse respect en plezier spettert van de muziek. Santana past zijn spel iets aan op de Isley Brothers en omgekeerd gebeurt hetzelfde. Toch worden beide uit de comfort zone getrokken. Het blijkt dat na alle jaren van kruisbestuiving tussen soul, blues en rock ’n roll de verschillende stijlen elkaar nog iets te bieden hebben. Een stevig rockende Ronald Isley en een emotioneel spelende Santana is daarvan het resultaat.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:The Isley Brothers & Santana Label:Legacy
Cover Katy Perry - Witness

Katy Perry - WitnessPopprinses Katy Perry heeft al aardig wat nummer 1-hits op haar naam staan....

Cover Elvis Presley - A Boy From Tupelo: The Complete Recordings 1953-1955

Elvis Presley - A Boy From Tupelo: The Complete Recordings 1953-1955 Aan compilatiealbums van het fenomeen Elvis Presley is er geen gebrek. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT