RECENSIE: Horse Horse Tiger Tiger - Horse Horse Tiger Tiger

HHTT
recensie cijfer 2017-08-28 Toen Gijs en Joep van Osch hun debuutalbum af hadden, besloten ze het te financieren via een crowdfunding actie. Ze slaagden hierin en het gelijknamige album van Horse Horse Tiger Tiger was geboren. De broers uit Amsterdam hadden al eerder een band (Apes in the Orange Groove), toen nog met bassist Don. Nu als duo gebruiken ze veel samenzang en simpele, pakkende teksten om hun publiek naar hen toe te trekken.

De goede combinatie van gitaar, percussie en zang is al te horen in openingstrack ‘Breadcrumbs’. De zang is hier een soort echo, waardoor er extra aandacht gelegd wordt op de instrumenten. Het nummer wordt halverwege erg energiek en de afwisseling van de drums versterken dit gevoel. ‘Down To The South Sea’ barst ook van energie; een jeugdige, opgewekte energie. Het heeft wat weg van een echte Engelse band die lekker los gaat. De zingende gitaar maakt de track erg aangenaam en vrolijk.

Een juist veel intiemer nummer is ‘Year One’. Het is laag gezongen en blijft hierdoor een klein lied. De gitaarmelodie blijft weerklinken, totdat er steeds meer diepte ontstaat door de toevoeging van een voorzichtige percussie. Een van de betere nummers op het album is ‘Tuck Me In’, dat door het snellere ritme een beetje tropisch aanvoelt. Het is een relaxt nummer, mede door de kalm gezongen teksten. Ook het samenvallen van de bastonen en de hoge gitaarriedels maakt het een sterke song.

Hoewel de nummers afzonderlijk prima zijn, is er hier en daar een saai moment op het album. Zo’n moment waarin je wacht op iets nieuws, maar waarbij je weer hetzelfde krijgt voorgeschoteld. Hoewel het album Horse Horse Tiger Tiger veelzijdig is, verwacht je soms nog wat meer spektakel. Horse Horse Tiger Tiger moet meer buiten de lijnen durven te kleuren. De basis is een goede, het moet alleen nog verder worden uitgebouwd.
Recensent:Nadine Visser Artiest:Horse Horse Tiger Tiger Label:Eigen Beheer
Cover Groove Armada - Vertigo & Goodbye Country, Hello Nightclub

Groove Armada - Vertigo & Goodbye Country, Hello NightclubZowel Vertigo als Goodbye Country (HelloNightclub) (GCHN) boekten in...

Foster

Foster the People - Sacred Hearts Club Vraag binnen je vriendengroep of de naam Foster the People ze iets zegt,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT