RECENSIE: Jessica Says - Do With Me What You Will

Jessica Says
recensie cijfer 2017-09-11 Een album waarbij duisternis de boventoon voert. Zo is Do With Me What U Will van Jessica Says in een notendop te omschrijven. Dit is het tweede album dat Says heeft uitgebracht. Dit was echter al in 2009 maar sinds die tijd heeft de zangeres meerdere medische tegenslagen gekend waaronder een fractuur in haar rug door een val uit een hotelraam. Maar nu is de Australische terug.

Op het eerste gehoor komt het album wat chaotisch en duister over. Says heeft een hele aparte stem waar ondergetekende erg van opkeek en ook erg aan moest wennen. Maar zodra de eerste verbazing weg is getrokken komt het experimentele van het album naar voren.

Ondanks dat de plaat gezien wordt als pop is zal de algemene popluisteraar dit niet kunnen waarderen. Says speelt met elementen die verrassend zijn zoals een cello, die ze zelf overigens speelt. In ‘Fun Factory’ zit dit element waardoor de naam van het nummer erg misleidend is want fun klinkt het niet.

Says heeft sowieso een neiging om zware onderwerpen aan te snijden. Het album gaat over een meisje zijn, depressie en verlangen en dat vaak allemaal tegelijk. Een voorbeeld hiervan is ‘Look So Good Feel So Bad’ waarin Says het heeft over het zo goed mogelijk eruit zien voor de buitenwereld maar dat dit alleen maar schijn is. Ook in dit nummer komt de cello terug en dat geeft het nummer een extra duiding die de boodschap over doet komen.

Ook als de dame de rust opzoekt weet ze het toch voor elkaar te krijgen door een duister tintje te geven. ‘Collarbone’ gaat over de druk om slank te zijn en te blijven. Een probleem waar veel jongen meiden van de huidige generatie mee worstelen. Zo ook Jessica Says.

Al met al is Do With Me What U Will een plaat met een randje en is een aanrader voor iedereen die van pop houdt maar toe is aan iets nieuws.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Jessica Says Label:Konkurrent
Cover Ben Lukas Boysen & Sebastian Plano - Everything

Ben Lukas Boysen & Sebastian Plano - EverythingWat betreft de producties van game designer David OReilly hoef je niet een...

Cover Arcade Fire - Everything Now

Arcade Fire - Everything Now Arcade Fire heeft met Reflektor (2013) de hoogste status bereikt in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT