RECENSIE: Man With A Mission - Dead End In Tokyo

MWAM
2017-09-27 Er wordt hoog ingezet om het Japanse Man With A Mission (MWAM, voor de hashtag generatie) een grote naam te laten worden. Alle high profile games of films die in Japan uit komen hebben wel een track van de band op de rol staan. Producers die verantwoordelijk waren voor Linkin’Park en Korn worden ingeschakeld. Songs die worden geschreven door (bijvoorbeeld) Patrick Stump van Fall Out Boy. Het is zodoende ook direct duidelijk in welke hoek we zoeken moeten. De muziek van de band laat zich het beste omschrijven als een al te herkenbaar genrebending ratjetoe. We noteren rock, dance, hiphop en vooral heel veel aalgladde pop. En hoewel de energie van de club op deze plaat benijdenswaardig is, is dit Dead End In Tokyotoch allemaal een te gepolijste hap-slik-weg versie van iets wat iedereen al lang kent.

MWAM komt dus uit Japan. En dan bedoelen we ook niet een klein beetje. De club schrijft in de bio een vreemd soort half wolf/ half man te zijn. Ooit ontsproten uit het geniale brein van Dr. Jimi (Hendrix). Deze was blijkbaar angstig voor eventuele kwade intenties van de wezens waarna hij besloot ze in te vriezen (ofzo).Maar nu, met behulp van de opwarming van de aarde, zijn ze daar. Klaar om de boel over te nemen. Zucht. Alleen in Japan. Zo zie je maar weer.

Dead End In Tokyo is een EP van zes ‘oude’ nummers aangevuld met een paar live tracks. Speciaal geselecteerd om nu, na Japan en de Verenigde staten, ook voet aan wal te krijgen op het Europese vasteland. Aangezien kosten noch moeite gespaard worden om NWAM de mainstream in te schieten is de kans is best groot dat dit zal lukken. Want hoe voorspelbaar en uitgekauwd ook, nummers als ‘Dog Days’ of ‘Dead End In Tokyo’ zijn zeker hitgevoelig. Het is zoals gezegd the best of ‘all worlds’. Alles is uitgedacht. Alles wat een hit een hit maakt is per genre zorgvuldig ontleed en vervolgens een blender in geslingerd. Hang er een gitaar aan, zet er een grappig wolvenmasker op en voilà. Een prachtig staaltje marketing en daarmee is alles wel gezegd.
Recensent:Lennert Oosterling Artiest:Man With A Mission Label:Century Media
Cover Iced Earth - Incorruptible

Iced Earth - Incorruptible “At the end of the day, no matter what I’ve gone through, my vision for Iced...

Viken

Erlend Viken Trio - Nykomlingen Dat de natuur in Noorwegen tot de mooiste van Europa wordt gerekend mag als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT