RECENSIE: William the Conqueror - Proud Disturber Of The Peace

WTC
2017-09-22 William the Conqueror is een muziektrio, opgericht door Raurri Joseph. Joseph tracht met het project een nieuwe weg in te slaan. Hij wil ontsnappen aan de folk die hem voorgeschreven wordt om vervolgens uitstapjes te maken naar andere genres. Dat is hem goed gelukt: op Proud Disturber Of The Peace weerklinkt heerlijke laidback rock, gesterkt door invloeden van onder andere country en blues.

Wat direct opvalt is het sterke samenspel van het kersverse trio, waarin de drummer een belangrijke rol vervult. Ook de goede mix draagt bij aan de ruimte die de debuutplaat ademt. De dynamische muziek van William the Conqueror balanceert hiermee perfect tussen luchtigheid en punch. Proud Disturber Of The Peace deint dromerig op en neer en waant de luisteraar in Midden-Amerika. Bij vlagen doet de muziek dan ook sterk denken aan het werk van Mark Knopfler.

Tussen de opzwepende opener ‘In My Dreams’ en de heerlijk rustige afsluiter ‘Manawatu’ bevinden zich acht tracks die op even zorgvuldige wijze zijn ingespeeld en gemixt. Het hoogtepunt wordt gevormd door ‘Tend to the Thorns’, een lichtelijk poppy track waar Kings of Leon jaloers op zou zijn. Proud Disturber Of The Peace is divers, maar vormt een sterk geheel.

Op een vervolgalbum mogen wellicht ietwat meer gedurfde uitstapjes gemaakt worden. Maar met deze tien tracks heeft William the Conqueror een uitstekende plaat uitgebracht die moeiteloos op repeat gezet kan worden. Komend jaar staat er voor mij een roadtrip door Amerika op de planning. Deze plaat zal dan absoluut niet ontbreken in mijn reiskoffer.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:William the Conqueror Label:Bertus
Cover Discipline - Captives Of The Wine Dark Sea

Discipline - Captives Of The Wine Dark SeaOm even duidelijk te zijn: De band Discipline waarvan u nu een recensie...

Cover Sam Baker - Land Of Doubt

Sam Baker - Land Of Doubt Sam Baker is een bijzondere muzikant in de Americana. In 1986 overleefde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT