VERSLAG: Wave-Gotik Treffen 2011

VERSLAG:

1234

Dag 3

Vandaag naar Werk II. Deze voormalige fabriek herbergt tegenwoordig zowel werkplaatsen (keramiek, glasblazerij, grafisch drukkerij), verenigingen als kunstateliers. Maar dient bovendien ook als concert zaal.

Squishy Squid uit Oostenrijk brengt Post-Punk/Death-Disco ten gehoren. De zangers zingt zowel in het Duits als in het Nederlands en weet met haar geschreeuw tijdens het nummer "Langeweile" de nodige kippenvel te veroorzaken.

Uit Frankrijk afkomstige Castrati weet met hun muziek geen indruk achter te laten. Waarschijnlijk omdat de zanger zich gedraagt als een ontzettende drama queen, tot het iritante toe, en hiermee alle aandacht van de muziek onttrekt.

De uit Slowakije afkomstige band The Last Days Of Jesus maakt met hun muziek meer indruk. Wat ooit begonnen is als klassieke Goth Rock heeft zich, mede door zanger MaryO, geëvolueerd in Schizo Goth Rock. Hoewel de act van de vorige band er nogal gemaakt uit zag, weet men bij deze band zeker: die zanger is van nature een clown. De vele rare dansjes en gezichtstrekken waren erg vermakelijk om naar te kijken, met de muziek als perfecte begeleiding.

Iedere keer weer weet Cinema Strange met een totaal andere bühne presentatie te komen. Geen enkel optreden is het zelfde. De uit Los Angeles afkomstige band heeft dit keer een viertal vrienden meegenomen die ze gedurende de hele show in een opblaas badje van twee vierkante meter op het podium laten zitten. Daarnaast hebben ze nog Frank Vollmann (Frank the Baptist) als speciale gastzanger meegenomen. Deze mag gedurende alle nummers achterop het podium op een stoel zitten. Om vervolgens tijdens de nummers door speciale liedjes (denk aan happy birthday en kinderliedjes) mee te zingen met de zanger van Cinema Strange voor de vier mensen in het opblaasbadje. Voor het in grote getale verschenen publiek, duidelijk een geval van "een beetje Strange, maar wel lekker".

Afsluiter van de avond op deze locatie is niemand minder dan The Damned. De godfathers van de Punk-Goth-Rock. In 1976 opgericht band laat vanavond zien dat ze nog lang niet afgeschreven zijn. Wat wel te zien is dat zowel de band als het publiek ouder aan het worden is. Het wat jongere publiek heeft na de vorige band de zaal verlaten, wat gelukkig meer ruimte om te dansen betekende.

1234
 
festival logo

ZWARTE CROSS 2011Het Zwarte Cross Festival draait natuurlijk om veel meer dan de cross alleen....

festival logo

POSITIVUS FESTIVAL 2011 In Salacgrīva, Letland werd dit jaar voor de vijfde maal het Positivus...