VERSLAG: Into The Great Wide Open 2011

Festivalinfo was aanwezig op Into The Great Wide Open 2011 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 164 foto's.

VERSLAG: Jasper Wognum   Marcel Kamphuis   Rob van der Zwaan  

1234

Into The Great Wide Open - dag 4 - zondag

De zondag van Into The Great Wide Open is duidelijk een toetje. Na de welhaast perfecte festivaldag van gisteren lijkt vandaag een beetje sloompjes. Het duidelijk mindere festivalweer, er vallen af en toe wat spetters, helpt hier ook niet bij.

We openen de dag met de piepjonge honden van Palio Superspeed DOnkey. Bizarre naam voor een bijzonder getalenteerd kwartet. Ondanks hun gemiddelde leeftijd van net 15 jaar, hoor je gelijk dat deze band een grote toekomst heeft. De Catchy uptempo Britrock van de Amsterdammers was gisteren ook al op het terrein te horen. Toen speelden ze op het mini-podium 'De Platte Kar', nu doen ze het in de Bolder gewoon nog een keer! Ga deze band snel checken als je de vroege Arctic Monkeys ook kunt waarderen!

Bas Bron staat een dag later in de benauwde Bolder zaal op camping Stortemelk met zijn band Bastian. De bescheiden neger des heils: twijfel niet, hij is er, komt hard. Snoeihard. Het is een combinatie van gitaargeweld, keyboards en drums die zijn weerga niet kent. De schreeuwzang van Bas jaagt het geheel over de top. Het klinkt op zijn best als Prince op het hoogtepunt van een funk jam. Daarentegen is het wel wat veel van het goede. Vrijwel ieder nummer lijkt te moeten eindigen in een testosteron orgie van de bandleden. Iets meer dynamiek en diepgang zou van Bastian een absolute topact maken. Hoe dan ook, de moeheid van het weekend is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Villagers zijn de afgelopen jaar niet uit Nederland weg te slaan. Na Lowland 2010 volgden in rap tempo London Calling, Crossing Border, Motel Mozaique, deBeschaving en nog een stel clubshows. Niet raar dat er een klein beetje sleet op Connor O'Brien en zijn band komt te staan. Hoewel een paar nieuwe nummers veelbelovend klonken en een aantal oude al bijna klassiekers zijn, lijkt het niet onverstandig om gewoon een half jaartje te stoppen met touren en lekker aan een nieuw album te gaan werken.

De eer om het festival af te sluiten is aan Jiggy By Night, dat wil zeggen Jungle By Night met halverwege een fikse dosis Jiggy Dje. Direct bij de start breekt de zon weer door. Het duurt wel even voordat ook muzikaal de zon schijnt, maar dan gaat het ook goed los. De combinatie met Jiggy Dje spoort het veld aan om nog een keer los te gaan, zolang het kan. Het kan muzikaal nog beter, maar de samenwerking is nu al geslaagd. De derde editie van Into The Great Wide Open komt ermee tot een einde. Wederom een memorabele editie.

1234

FOTOGRAFIE: Marcel Poelstra   Rob van der  

1234567891011121314
Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Bantu Continua Black Consciouness foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011 Intergalactic Lovers foto Into The Great Wide Open 2011
 
1234567891011121314
 
festival logo

VALTIFEST 2011Verkleed gaan en de bijbehorende dresscode zijn belangrijke factoren van...

festival logo

DUTCH LADIES TATTOO CONVENTIE 2011 Het magazine Tattoo Planet organiseert een Dutch Ladies Tattoo Conventie in...