VERSLAG: Down The Rabbit Hole - dag 2

Festivalinfo was aanwezig op Down the Rabbit Hole 2014 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

Naar het Down The Rabbit Hole 2014 dag 1 verslag
Naar het Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 verslag

VERSLAG: Marleen de Roo  

123

Down The Rabbit Hole - dag 2

Thomas Dybdahl
En de prijs voor de meest zielige singer-songwriter gaat naar Thomas Dybdahl. Zijn songs zitten boordevol liefdesverdriet, het lijkt ontelbaar hoeveel gebroken harten Thomas al heeft doorstaan. Als voormalige gitarist van Quadraphonics was er misschien wat meer soul en ritme verwacht, maar de set van Dybdahl is weinig spannend. Dat wil niet zeggen dat er geen sprake is van kwaliteit. Het is allemaal strak gespeeld en gezongen. Het is alleen net niet goed genoeg om deze zaterdag een volle Teddy Widder vast te houden. En dat terwijl singles zoals 'But We Did' echt heerlijk zijn om naar te luisteren met de fijne blues gitaarrifjes.

Half Moon Run
Speelde Half Moon Run eerder alleen nog voorprogramma's en in de kleine zalen in Nederland, misstaat ze de plek op het hoofdpodium niet. Op lowlands lieten ze al zien dat ze makkelijk een festivalpubliek meekrijgen. Inmiddels zijn ze een hit en een hoop fans verder en kunnen ze met gemak de Hot Tot vullen. Half Moon Run heeft meer dan alleen hitmateriaal, ze hebben een goede zanger, veel drums, veel ritme en een snaar die muziekliefhebbers raken. Vooral fans van catchy poprocknummers en bijzondere teksten, die net wat duisterder zijn dan de gemiddelde liefdeshits. Na hun eerste album uit 2012 duurde het een tijdje voordat ze in Nederland doorbraken. Is het al tijd voor een nieuw album? De band neemt in ieder geval nieuwe nummers mee. Zo is het 'Figure Out' zeker een aangenaam nummer dat een logisch vervolg zou zijn op de hit 'Full Circle'.

tUnE-yArDs
Verbazing alom in Teddy Widder deze zaterdag. Op het podium staat een bizar uitgedoste zangeres die hard een sirene na doet. Dit is Merrill Garbus, een Amerikaanse muzikant met een uniek geluid van funk en een zomerse vibe in een hedendaags industrieel jasje. Haar bassist en tevens vriend brengt veel ritme en bas aan de set, hoewel het allemaal erg minimalistisch blijft. De act is bijna abnormaal te noemen met de overdosis felle kleuren in de kleding, danseressen in de hoogte en een drummende frontvrouw. De vaart in het optreden en het feit dat dit een ‘kijk’-act is, maken wel dat de tent goed gevuld blijft, maar erg toegankelijk is het niet te noemen.

Balthazar
Het is druk in de Hot Tot als het Belgische Balthazar het podium betreedt. Met een catchy elektro sound en elementen van pop en rock is Balthazar misschien wel de band die de meeste nieuwe fans meeneemt uit het konijnenhol. De aanstekelijke songs en de fijne ritmes brengen veel blije gezichten naar de band. Elk nummer is raak, elk nummer is verrassend. Ze pakken telkens weer andere elementen uit de muziekwereld, elk genre lijkt te passen. Dat noemen ze nou topmuzikanten.

123

FOTOGRAFIE:

Balthazar (Be) foto Down The Rabbit Hole - dag 2 Balthazar (Be) foto Down The Rabbit Hole - dag 2 Hallo Venray foto Down The Rabbit Hole - dag 2 La Chiva Gantiva foto Down The Rabbit Hole - dag 2 La Chiva Gantiva foto Down The Rabbit Hole - dag 2 Parquet Courts foto Down The Rabbit Hole - dag 2 Parquet Courts foto Down The Rabbit Hole - dag 2 The Black Keys foto Down The Rabbit Hole - dag 2 The Black Keys foto Down The Rabbit Hole - dag 2
 
 
festival logo

NAKED SONG FESTIVAL 2014Niets meer dan het kale liedje; dat is de insteek van Naked Song Festival....

Graspop Metal Meetin 2014

GRASPOP METAL MEETING 2014 DAG 2 Ook op dag 2 waren we weer aanwezig op het hardste festival van de Benelux...