VERSLAG: Groezrock 2007

VERSLAG: Peter Henderix  

  1234  

Groezrock (zaterdag)

MXPX blijft prettig om naar te kijken en te luisteren, zeker als ze nummers als ‘Responsibility’ en ‘Chick Magnet’ naar boven halen. De Amerikaanse punkrockers hadden er duidelijk zin in en ook de menigte kon niet blijven stil staan.

De Mad Caddies staan graag op een podium en dat merk je. Hun ska, punk en rock zorgde in 2005 al eens voor een uitbundig feest op Groezrock en die trend zette zich dit jaar weer verder, met een setlist van goed dansbare nummers en een nokvolle tent van enthousiaste festivalgangers. Hét feelgood-moment van de dag.

Aiden mocht vorig jaar op vrijdag Groezrock openen. Dit jaar speelden ze op zaterdag in de late namiddag en dat bracht hen een groter publiek op. De emocore formatie uit Seattle liet die kans niet voorbij gaan en bracht een veel betere show dan vorig jaar: energiek, een mooie balans tussen hard en zachtere nummers en veel interactie met het publiek.

Wie even wou uitblazen, kon terecht bij Sparta, een rustige rockband met emo-invloeden, maar daarom niet minder interessant om naar te kijken. De band stond muzikaal als een huis en was haast even goed op cd dan live. Wat jammer dat het grote merendeel van de bezoekers op dat moment bij Rise Against stond. Al bij al één van de betere live-acts op zaterdag.

Converge viel ons een beetje tegen. De show begon veelbelovend met een superstrakke intro maar kon de verwachtingen daarna niet inlossen. De zang was weinig herkenbaar en hun muziek kon niet overtuigen. Dan maar richting Lagwagon, de Amerikaanse punkrockband die al sinds begin jaren 90 op weg is om de wereld te veroveren. In 2005 speelden ze al eens op Groezrock. Helaas was die show een stuk beter dan die van zaterdag. Kon de alcohol daar misschien verantwoordelijk voor geweest zijn, want de band had kennelijk een glaasje te veel naar binnen. Zwakke performance en attitude. Erg jammer.

  1234  

FOTOGRAFIE:

123  
Aiden foto Groezrock 2007 Aiden foto Groezrock 2007 All-American Rejects foto Groezrock 2007 All-American Rejects foto Groezrock 2007 Caliban foto Groezrock 2007 Converge foto Groezrock 2007 Converge foto Groezrock 2007 Death By Stereo foto Groezrock 2007 Death By Stereo foto Groezrock 2007 Enter Shikari foto Groezrock 2007 Hatebreed foto Groezrock 2007 Ignite foto Groezrock 2007 Ignite foto Groezrock 2007 Jimmy Eat World foto Groezrock 2007 Jimmy Eat World foto Groezrock 2007
 
123  
 
festival logo

BEVRIJDINGSFESTIVAL UTRECHT 2007Ook dit jaar werden weer talloze bevrijdingsfestivals georganiseerd. Dit jaar...

festival logo

POWERFEST 2007 Zaterdag 21 April werd in de Melkweg te Amsterdam het Powerfest festival...