VERSLAG: PITCH 2015 - Vrijdag

Festivalinfo was aanwezig op PITCH 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 45 foto's.

Naar het PITCH 2015 - Zaterdag verslag
Bekijk de PITCH 2015 - Vrijdag foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

Slome opstart, keiharde finish

De vijfde editie van PITCH is er klaar voor. Naar duizenden waarschuwingen over het warme weer en een aantal afhakers die liever in het zwembad liggen (kunnen we inkomen) staat er toch een behoorlijke rij voor de ingang. PITCH kan beginnen!

Het terrein van het festival is lekker divers. Aan de ene kant heb je een groot grasveld met de Westertent waar Le Le de tent al lekker vol maakt, terwijl aan de andere kant de industriële gebouwen en harde ondergrond het festival een underground karakter geeft. In de Gashouder start James Holden Live terwijl het ronde gebouw langzaam vol stroomt. De act lijkt alleen niet te boeien en, op een enkeling na, staat het publiek vooral te acclimatiseren aan het benauwde weer. Snel weer naar buiten!

Ook Hot Chip heeft moeite het publiek aan het dansen te krijgen. De Westertent staat goed vol maar toch lijken mensen vooral lekker te willen kletsen en een beetje heen en weer te wiegen. Misschien ligt het aan onze locatie op dat moment, maar het PITCH publiek lijkt zijn energie te sparen voor later op de avond.

Rond 19.30 begint, wat lijkt de opwarmer van de dans avond te zijn, prodcuer Kaytranada. Het publiek lijkt er ook langzaam klaar voor te zijn. Er is gegeten (met lange rijen voor de eettenten), de biertjes en cocktails vloeien en (ja echt, PITCH) de eerste lijntjes worden gesnoven. Kaytranada brengt het publiek eindelijk in de stemming die de eerste helft van de dag werd gemist.

Terwijl de Westertent zich na Kaytranada klaarmaakt voor Flume staat de Gashouder in teken van de singer-songwriter van de electrowereld: Lido. Via goede vriend Cashmere Cat kwam de jonge Noor in contact met elektronica en wat mengt hij dat fijn met andere invloeden als gospel en hiphop. Een van de beste live-acts van de avond, Lido is zeker iemand om in de gaten te houden.

Terug naar de Westertent waar het feest officieel losbarst! Flume staat op de juiste tijd met de juiste muziek op het juiste podium. Terwijl de zon langzaam ondergaat gaat zowel binnen als buiten de tent het dak eraf met een remix van Lorde's Tennis Court. Eindelijk gaat het los, eindelijk is PITCH een feest!

Het grootste deel van de meute blijft echter hangen bij James Blake terwijl je voor het echte feest toch echt in de Gashouder moet zijn! Daar draait Rustie volledig het dak eraf tot een punt waarop de vloer nat is van zweet. Wauw, wat gaat dat hard. Als je drugs hebt gebruikt sta je op de beste plek maar ook zonder drugs is elke beat die Rustie inzet verslavend. Je kunt niet anders dan enorm naar de klote gaan op deze muziek. Totaal bizar uurtje in de line-up van de vrijdag van PITCH waar niemand bijkomt.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

1234
James Blake foto PITCH 2015 - Vrijdag James Blake foto PITCH 2015 - Vrijdag James Blake foto PITCH 2015 - Vrijdag James Blake foto PITCH 2015 - Vrijdag James Blake foto PITCH 2015 - Vrijdag James Blake foto PITCH 2015 - Vrijdag Flume (AUS) foto PITCH 2015 - Vrijdag Flume (AUS) foto PITCH 2015 - Vrijdag Flume (AUS) foto PITCH 2015 - Vrijdag Kaytranada foto PITCH 2015 - Vrijdag Kaytranada foto PITCH 2015 - Vrijdag Kaytranada foto PITCH 2015 - Vrijdag
 
1234
 
festival logo

PITCH 2015 - ZATERDAGDag twee van een kokendheet Pitch festival.

festival logo

HELDEN VAN WESTFRIESLAND 2015 Helden van Westfriesland vond dit weekend plaats in Bovenkarspel. Bekijk hier...