VERSLAG: Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag

Festivalinfo was aanwezig op Down the Rabbit Hole 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 79 foto's.

Naar het Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag verslag
Bekijk de Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag

De vierde editie van Down The Rabbit Hole start met zon, elektronische muziek en die stem van Rag’n’Bone Man die nog aan de andere kant van het terrein te horen is. Dit is de vrijdag van Down The Rabbit Hole 2017.

Festivalgangers die al eens eerder Down The Rabbit Hole gingen hebben de verandering waarschijnlijk meteen door. Het terrein is groter, de camping lijkt drukker en de weg naar het hoofdpodium de Hotot en de kleinere velden duurt langer. Er lijken meer mensen dan ooit op het festival te lopen waardoor het zijn charme van voorgaande jaren een beetje verliest. Alsof we op een mini-Lowlands lopen banen we ons een weg naar het hoofdpodium, tijd voor Bear’s Den.

Een aardig begin van ons festival avontuur. Bear’s Den maakt neofolk en doet dat prima, zonder al teveel uitschieters of bijzondere momenten. Het is de eerste festivalshow die de band doet deze zomer en de frisheid straalt er dan ook vanaf. Blije gezichten op het podium met dito uitstraling die na elk nummer ongeveer wordt geuit (‘what a beautiful festival’ en ‘you guys are awesome!’). Dit maakt de show zelf niet perse interessanter, wel sympathieker.

Na een tijdje keren we terug om een bomvolle Hotot aan te treffen voor het optreden van Simon Green, ofwel Bonobo. Wordt het een opwindende show? Nee. Toch lijkt de Hotot dat ook niet dwars te zitten en vloeit het publiek moeiteloos mee op de zorgvuldig uitgevoerde set waar Bonobo als een sterke leider heerst over zijn zeven bandleden. Het vloeit waardoor je eigenlijk al snel de focus verliest. Dat kan aan de ene kant uitdraaien op een leeglopende tent maar in dit geval lijkt Bonobo een gevoel van extase te veroorzaken bij het publiek. Vloeiend de avond in.

Een heel andere vibe treffen we aan bij Rag’n’Bone Man die vanavond laat zien hoe geweldig die stembanden zijn. Zelfs mensen die aan de overkant van het water bij de tent zitten laten me weten hoe goed deze gast klinkt. Ook het publiek in de tent geniet van de sympathieke zanger die veel tijd maakt om praatjes te maken en verlegen het applaus bedankt. Natuurlijk zingt heel Down The Rabbit Hole het slotnummer en hit ‘Human’ mee wat een prachtig einde is die Rag’n’Bone Man zelf niet eens door heeft.

Terwijl de zon achter de horizon verschijnt maakt de Hotot zich op voor Moderat. Nog niet doof? Vanavond zou deze act daar wel eens verschil in kunnen maken. De bassen staan zo bizar hard dat het mijn hele lichaam doortrilt. Meer mensen staan de eerste tien minuten onwennig met hun oren dicht maar daarna gaan alle remmen los en lijkt oor schade geen probleem meer te zijn. We worden van techno naar ballads geslingerd die naadloos bij elkaar worden gevoegd door bijzonder mooie visuals. Wat een headliner voor deze vrijdag. Moderat heeft er zaak van gemaakt Down The Rabbit Hole aan het feesten te krijgen!

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

1234567
Cage the Elephant foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Cage the Elephant foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Cage the Elephant foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Cage the Elephant foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Cage the Elephant foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Cage the Elephant foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Cage the Elephant foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Cage the Elephant foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Cage the Elephant foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Julia Jacklin foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Julia Jacklin foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag Julia Jacklin foto Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag
 
1234567
 
festival logo

DOWN THE RABBIT HOLE 2017 - ZATERDAGDown The Rabbit Hole dag 2!

festival logo

KIDS 'N' BILLIES 2017 Het stoerste festival voor alle leeftijden. Kids ‘n’ Billies vermaakt ook dit...