VERSLAG: Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag

Festivalinfo was aanwezig op Amsterdam Dance Event 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 42 foto's.

Naar het Amsterdam Dance Event 2017 - Donderdag verslag
Bekijk de Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

12

Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag

Jameszoo & Metropole Orkest - "Fool"

Vorig jaar werd er een nieuwe traditie toegevoegd aan ADE. De producties van een vooraanstaande DJ en producer, Henrik Schwarz, werden door het Grammy-winnende Metropole Orkest vertolkt. Het openingsconcert was geboren en kreeg dit jaar een vervolg. Wederom in Melkweg.

Voor de editie van 2017 is de Nederlandse Jameszoo uitgekozen. Vorig jaar bracht hij zijn debuutalbum ‘Fool’ uit. Door zijn unieke jazz-vorm gecombineerd met beats was het een logische keuze. Het orkest koos unaniem voor de artiest uit Den Bosch.

De avond begint gemoedelijk en het leuke is dat de dirigent naast de muziek ook de sfeer begeleidt met een paar grapjes. Hij heeft bijvoorbeeld een laptop op zijn tableau staan die geen functie heeft maar hem naar eigen zeggen beter bij ADE doet passen.

De muziek van Jameszoo wordt heel chique aangekleed door het orkest. Sommige composities treden ver van het origineel en anderen blijven trouw. Één van de mooiste nummers is ‘Flu’. Dat klinkt alsof het voor het orkest bedacht is.

Als jouw muziek door zo’n gerenommeerd orkest gespeeld wordt voor een volle zaal in Amsterdam zou je spontaan moeten gaan glimmen van trots maar aan Jameszoo is weinig te merken. Hij speelt geconcentreerd mee. Al heeft hij wel veel uit handen gegeven aan de toetsenist van het orkest waardoor zijn eigen spel af en toe verdwijnt in het geheel.

De melodieën worden vooral met de klassieke blaas-
en strijkinstrumenten ingevuld. Het creatieve is vaak te vinden bij de percussie waar er gebruikt wordt gemaakt van een tuinslang, een heggenschaar en een vibrator. Ook vliegen er vogelgeluiden om ons heen. De passages die door saxofonist John Dikeman worden gespeeld zijn nog het meest memorabel. Zijn solo’s duiken het bijna hysterische in.

Het openingsconcert is een waardige opvolger van die van vorig jaar geworden en heeft vanavond de traditie voor waarschijnlijk vele jaren bevestigd.

12

FOTOGRAFIE: Linde Dorenbos  

1234
Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Metropole Orkest foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag  foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Metropole Orkest foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Metropole Orkest foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag
 
1234
 
festival logo

AMSTERDAM DANCE EVENT 2017 - DONDERDAGOp de donderdag van ADE is festivalinfo aanwezig bij een aantal evenementen...

London Calling 2017

LONDON CALLING #2 2017 - VRIJDAG Het van origine showcase festival voor Britse bands in Paradiso viert haar...