VERSLAG: Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag

Naar het Eurosonic Noorderslag 2018 - donderdag verslag
Naar het Eurosonic Noorderslag 2018 - Zaterdag verslag

VERSLAG: Gracia Visscher  

  12  

ESNS 2018 - Vrijdag

De Italiaanse HÅN heeft een wat ongemakkelijke soundcheck. De zaal staat al redelijk vol, de geluidscrew is zichtbaar geïrriteerd en door alle draden om haar heen lijkt haar visie voor een mystiek opkomen niet echt staande te houden. Als het optreden nou indrukwekkend zou zijn was dit allang vergeten. Helaas niet het geval.

De melancholische pop van HÅN drukt net niet op de juiste emoties om effect te hebben. De synths zijn te simpel, de zang te eentonig en de gitaar voegt weinig toe. HÅN is een voorbeeld van hetzelfde trucje die we inmiddels wel hebben gezien. Zonder diepgaande emotie of rake teksten is een matige stem en een Ableton bij lange na niet genoeg om de wereld te veroveren. De basis ligt er maar HÅN heeft zeker nog de nodige ontwikkeling nodig om van haar pop ook echt melancholische, gevoelige pop te maken.

Aan emotie heeft de volgende artiest daarentegen genoeg! We sluiten de vrijdag af in de Lutherse Kerk met de Britse singer-songwriter Isaac Gracie. Vorig jaar betoverde hij het publiek nog solo in Der AA-kerk, dit jaar pakt de muzikant het wat groter aan met een band achter hem.

Voor de vroegere fans zal dit even wennen zijn. De breekbaarheid van Gracie, alleen met zijn gitaar op het podium en die fantastische stem, is nu toch wat verder te zoeken. Gelukkig weet de singer-songwriter die balans perfect te vinden om die kwetsbaarheid niet kwijt te raken in het hardere geluid.

Zo bijvoorbeeld het nummer ‘Terrified’, onlangs opnieuw uitgebracht in volle band-vorm. Het nummer voelt verder uitgewerkt, klinkt harder tijdens het refrein maar Gracie raakt de gevoeligheid van zijn stem niet kwijt in het geheel. Een vollere ‘Terrified’, perfect voor de radio en perfect uitgevoerd in de Lutherse Kerk.

Het optreden tijdens Eurosonic Noorderslag is deel van een mini-tour door Nederland met uitverkochte shows in Paradiso en Rotown. Dat is te merken; de band en Gracie staan comfortabel op het podium, maken grapjes en zijn goed op elkaar ingespeeld. Maar het echte hoogtepunt blijft Gracie’s stem, in het bijzonder tijdens nummers als ‘Reverie’, ‘All In My Mind’ en ‘All The Burning Lovers’. Het zou me niet verbazen Gracie dit jaar op meerdere festivals terug te zien.

  12  

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok   Irwan Notosoetarso  

1234  
Superorganism foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Superorganism foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Superorganism foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Superorganism foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Naaz foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Naaz foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Naaz foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Naaz foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Naaz foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Jacob Banks foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Jacob Banks foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Jacob Banks foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Jacob Banks foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Jacob Banks foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag Jacob Banks foto Eurosonic Noorderslag 2018 - vrijdag
 
1234  
 
festival logo

EUROSONIC NOORDERSLAG 2018 - ZATERDAGWij zagen o.a. Kensington eindelijk de Popprijs ontvangen. Bekijk de beelden...

eurosonicnoorderslag

EUROSONIC NOORDERSLAG 2018 - DONDERDAG Dag 2 alweer van Eurosonic. Wij hebben de tofste shows op de mooiste podia...