VERSLAG: Oh My! Music Festival! 2018

Naar het Oh My! Music Festival 2018 verslag

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Oh My! Music Festival!

Na enkele jaren met wisselende successen gaat Vestival dit jaar verder als Oh My! Music Festival. In het Arenapark, het stukje gras tussen de AFAS Live en de Ziggodome, haalt de organisatie enkele van de meest actuele namen uit de hiphop. Het zijn geen intellectuele hoogvliegers, maar rappers die komen om een feestje en goede sfeer te bouwen.

Hiphop is een genre waarbij je altijd maar af moet wachten van welke kwaliteit de live optredens zijn. Met verschillende podia en veel DJ’s heeft de organisatie haar best gedaan om keuzemogelijkheden te bieden. Alle omstandigheden zijn vandaag ideaal. In de stekende zon is het heerlijk vertoeven in het Arenapark.

Uiteraard zitten er tussen het grote aanbod aan artiesten een aantal die zich er halfslachtig vanaf maken. De DJ van T-Pain zorgt ervoor dat er van de rapper weinig te verstaan is en we genoegen moeten nemen met zijn vrolijke danspasjes. Het geluidsprobleem speelt vaker vandaag, maar bij T-Pain neemt het echt de overhand. Dat is erg jammer. Want de vrolijke T-Pain liedjes passen perfect bij het zomerse weer. De Marokkaanse Amerikaan French Montana leent zich met zijn zomerse pop-hiphop ook goed voor het weer. Helaas rapt Montana over een tape met zijn eigen raps en ruimt de Amerikaan meer tijd in voor een Avicii nummer, dan eigen werk.

Zoals gezegd valt er dankzij de vele podia altijd wel iets te genieten. De tegenvallende inzet van deze muzikanten wordt dan ook continu weggespoeld door sterke collega’s. Of het nu een steengoede DJ set met veel trap of oldscool hiphop is of dat er een sterke Nederlandse artiest optreedt. Voor de oldscool liefhebbers is een speciaal podium. Hier kunnen bijvoorbeeld herinneringen worden opgehaald met Mya op het podium. De zangeres staat met vier dansers en een DJ op de planken. Mya is verrassend goed bij stem. In een razendsnel tempo draait ze de klok terug naar haar hoogtijdagen met hits als ‘Case Of The Ex (Whatcha Gonna Do)’.

Voor vernieuwing moet je bij het mainstage zijn. Young Thug introduceert ons hier bijvoorbeeld in een totaal nieuwe interpretatie van de trap. Zijn zuidelijke harde beats worden qua tempo net een slagje teruggedraaid. Het is alsof Snoop Dogg over een Lil Jon beat aan het rappen is. Dat klinkt erg goed. Big Sean en Wiz Khalifa brengen beide een eigen, bescheiden band mee. Bij Big Sean ondersteunt de band goed de knallende beats van liedjes als ‘Mercy’. Wiz Khalifa benut de bandleden vooral voor een jazzy en extra lome interpretatie van zijn liedjes. Dat past bij de superrelaxede houding van deze Marihuana fanaat. De supersmoker vormt de perfecte afsluiter om op deze lome zomeravond mee te chillen. Net zoals Big Sean rapt hij uitgebreid zijn coupletten. Met een enthousiaste meezingsessie bij Khalifa van hits als ‘See You Again’ en ‘Young, Wild & Free’ loopt iedereen goedgehumeurd weg.

Onder de nieuwe naam wordt er met het Oh My! Music Festival! een sterk festival neergezet. De omloopsnelheid tussen rappers en DJ’s ligt hoog. Dat maakt dat het festival perfect past bij de huidige tijdsgeest. Het vraagt enige flexibiliteit van de bezoekers waar de verschillende versies van tijdschema’s niet echt aan bijdragen. Door te kiezen voor rappers met een positieve mindset die verschillende feestnummers op hun naam ontstaat er een heerlijke sfeer die geen moment verveelt. Het is een prima wederopstanding van een festival dat zeker wat toevoegt aan het Nederlandse festivallandschap.

 
festival logo

DOWN THE RABBIT HOLE 2018 - ZATERDAGIn het konijnenhol is er op festivaldag nummer twee weer genoeg te beleven.

Oh My! Music Festival logo

OH MY! MUSIC FESTIVAL 2018 Het ArenA park stond weer helemaal in het teken van Oh My! Music Festival en...