Festival: Muziek op de Dommel 2012

za
02
jun
zo
03
jun

Muziek op de Dommel 2012

Eindhoven, Nederland

Muziek op de Dommel is een gratis toegankelijk festival voor klassieke muziek op een drijvend podium op de Dommel achter het Van Abbemuseum. Op de 2 nevenpodiums in de groene oevers laten kleinere ensembles en muziekgroepen van zich horen.

Muziek op de Dommel biedt een onvergetelijke muzikale ervaring aan een zo breed mogelijk publiek. Inwoners uit de regio, studenten, jong en oud; van klassieke muziek kan iedereen genieten. Op het podium treden verschillende koren, harmonie- en symfonieorkesten op, allen amateurverenigingen van hoog niveau uit de regio Eindhoven. Aan wal is voldoende plek voor duizenden toeschouwers.

Vanaf 2012 vindt Muziek op de Dommel ook plaats op zondag. Het festival zal dan ruimte geven aan een geheel nieuw programma, gericht op kinderen. Muziek is een effectieve manier om emoties te uiten als ook een manier om samen te zijn. Met Het Brabants Orkest willen de organisatie dan ook een educatief programma opzetten waar kinderen direct in contact komen met muziek maken, het orkest en de klassieke muziek. Doel is om kinderen op een unieke manier te leren hoe leuk het is om samen muziek maken.

Muziek op de Dommel 2012 heeft al plaatsgevonden

Let op! Muziek op de Dommel 2012 startte op zaterdag 02 juni 2012.
Dat is 4315 dagen geleden.

FESTIVAL GRATIS

Dit festival was gratis toegankelijk.

Bevestigde artiesten


REISINFORMATIE

Door de centrale ligging is het festivalterrein goed bereikbaar per fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Ook zijn er dichtbij het festivalterrein parkeermogelijkheden.
Het festival bevindt zich achter het Van Abbemuseum, aan de Stratumsedijk.

Met het openbaar vervoer:
Eindhoven is per trein vanuit verschillende richtingen goed bereikbaar. Vanaf het station kunt u te voet naar het festivalterrein.
Het is ook mogelijk om met de bus te gaan:
Aan de noordkant van het station vertrekken verschillende stadsbussen die u naar het festivalterrein kunnen brengen. Met de lijnen 7 en 17 wordt u bij de halte "Stadshuisplein" op 3 minuten loopafstand tot het festivalterrein gebracht. De lijnen 10, 12, 20, 24, 170, 171, 172 en 173 brengen u naar halte "Smalle Haven", op 1 minuut lopen van het terrein.
Richting station Eindhoven kunt u ook gebruik maken van bus 10, 20 en 24. U kunt uitstappen bij halte Bildedijklaan. Vanaf de bushalte is Muziek op de Dommel zichtbaar.

Met de auto:
Eindhoven ligt op de kruising van de A2 en de A67. Ongeacht vanuit welke richting u komt, rijdt u richting het centrum van Eindhoven en volgt de borden naar een van de parkeergarages: Parkeergarage Stadshuisplein of Parkeergarage Heuvelgalerie. Beide parkeergarages liggen op vijf minuten loopafstand van het festivalterrein en kunt u 24 uur per dag uitrijden.

Met de fiets:
Aan de rand van het terrein zijn stallingen te vinden waar u uw fiets kwijt kunt.

Te voet:
Vanaf het station loopt u in tien minuten door het autovrije stadscentrum naar het festivalterrein. Vanuit het station loopt u door het winkelcentrum naar de Catharinakerk, waarna u verder loopt over Stratumseind en u uiteindelijk bij het festivalterrein uitkomt.

LEDEN DIE HIER NAAR TOE ZIJN GEWEEST

HISTORIE

Muziek op de Dommel 2013

Muziek op de Dommel 2010