Festival: VERS! 2013

za
02
feb
zo
03
feb

VERS! 2013

Sneek, Nederland

Tijdens VERS! staan 300 muzikanten op 6 podia binnen het Cultuur Kwartier Sneek. De organisatie, Cultuur Kwartier Sneek en de stichting Vrienden van de Bogerman Bigband, zet met deze nieuwe naam nog meer in op het uitlichten van Sneek als locatie voor ontwikkeling van (jong) muzikaal talent. Acts zijn onder andere Broken Brass Ensemble, Roos Jonker en Koffie.

Broken Brass Ensemble is een marching band gebaseerd op de New Orleans traditie. Een combinatie van opzwepende blazers en retestrakke percussie. De band schrijft alle nummers zelf en bestaat uit acht jonge doch zeer ervaren muzikanten die het uiterste van hun instrumenten vragen. Broken Brass Ensemble combineert invloeden van de traditionele New Orleans brass met muziekgenres als hiphop, balkan en funk tot een eigen herkenbare en explosieve mix. Geen band voor op het podium, maar een wervelende brok energie.

Roos Jonker begon op jonge leeftijd met zingen en het spelen van saxofoon, harp en piano. Op 16-jarige leeftijd speelde zij in haar eerste band, waarna ze studeerde aan het conservatorium van Amsterdam. Hier haalde zij haar bachelor en master-graad in jazz. Tijdens haar studie speelde Roos met Benny Sings en trad op tijdens het North Sea Jazz festival en de Uitmarkt. In 2010 verscheen haar debuutalbum Mmmmm... welke lovende recensies heeft ontvangen.

De Amsterdamse band Koffie laat zich inspireren door de Nigeriaanse Afrobeat. De achtkoppige band speelt oneindige beats met opzwepende improvisaties. De optredens van Koffie hebben de dynamiek van een houseparty; waar Koffie begint raken DJ's overbodig.

VERS! 2013 heeft al plaatsgevonden

Let op! VERS! 2013 startte op zaterdag 02 februari 2013.
Dat is 4070 dagen geleden.

Bevestigde artiesten


REISINFORMATIE

Routebeschrijving (vanaf station Sneek):
1. Ga tegenover het station de Stationsstraat in.
2. Sla na ongeveer 400 meter (gelijk na de burg) linksaf, u bevindt zich op de Kerkgracht.
3. U vindt Poppodium Bolwerk na 10 meter lopen.

Routebeschrijving (met de auto):
1. Neem vanaf de A7 afslag 20 naar de Ring Sneek (west): Hemmen A7, Antonius Ziekenhuis.
2. Volg de borden P-centrum en vervolgens de borden P-centrum Veemarkt.

Parkeren wordt aangeraden op het Veemarktplein, vanaf daar is het ongeveer 250 meter lopen naar Poppodium Bolwerk en Kunstencentrum Atrium.

VERS! 2013 artiesten op de podia

VERS! 2013 artiesten op de podia

LEDEN DIE HIER NAAR TOE ZIJN GEWEEST

HISTORIE

VERS! 2016