Green Day in juni naar Europa

Door HarmG op 29 augustus 2012 - 10:07 1 De komende week staat Green Day nog een laatste paar keer in Duitsland, maar in juni 2013 komt de band terug naar Europa. De eerste bevestigde show vindt plaats op 1 juni in het stadion van Arsenal. Rond die datum vinden ook Rock Am Ring en Pinkpop plaats.

Green Day stond in 2010 voor het laatst in Nederland.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



AmsterdamDanceEvent2009

MARCO CAROLA EN MEER OP ADELoveland host dit jaar twee avonden op het Amsterdam Dance Event en maakt...

TheEuropeanLifeILive

LIVE-MUZIEK, DEBAT, CULTUUR EN CULINAIR OP THE... Zaterdag 8 september vindt in Den Haag de eerste editie plaats van het gratis...

REACTIES

geen avatar
wo 29 aug 2012 11:57

2116 Dus grote kans dat de headliners van pinkpop Snow Patrol, Muse en Green Day zijn... Die bands hebben we de afgelopen jaren nog niet vaak genoeg gezien. Maar goed, dat geldt voor bijna alle headliners...

 0
Avatar smellycat
wo 29 aug 2012 12:09

smellycat 2116 schreef:
Dus grote kans dat de headliners van pinkpop Snow Patrol, Muse en Green Day zijn... Die bands hebben we de afgelopen jaren nog niet vaak genoeg gezien. Maar goed, dat geldt voor bijna alle headliners...

Dat klopt maar het is nu wel bekend dat door al het illegale downloaden van muziek bands hun centen nu ook moeten gaan verdienen door concerten te geven. Voorheen was een tour/concert ter promotie an de verkoop van een nieuwe cd/lp maar nu is het dus gewoon om te cashen..

 0
Avatar headbangerdavid
wo 29 aug 2012 13:01

headbangerda.. smellycat schreef:
2116 schreef:
Dus grote kans dat de headliners van pinkpop Snow Patrol, Muse en Green Day zijn... Die bands hebben we de afgelopen jaren nog niet vaak genoeg gezien. Maar goed, dat geldt voor bijna alle headliners...

Dat klopt maar het is nu wel bekend dat door al het illegale downloaden van muziek bands hun centen nu ook moeten gaan verdienen door concerten te geven. Voorheen was een tour/concert ter promotie an de verkoop van een nieuwe cd/lp maar nu is het dus gewoon om te cashen.. maakt het uit? dat is toch gewoon de perfecte lineup voor pinkpop !

 0
Avatar jharts
wo 29 aug 2012 13:15

jharts Depeche Mode was toch ook n headliner die genoemd werd? In het gelekte tourschema staat RAR/RIP ook en voor de Pinkpopdata is genoeg ruimte

 0
Avatar CmpngFlghtTLwlndsPrd
wo 29 aug 2012 14:15

CmpngFlghtTL.. Als Snow Patrol, Green Day en Muse gaan headlinen ga ik misschien ook wel een keer naar Pinkpop.

 0
Avatar jeroensiep
wo 29 aug 2012 15:13

jeroensiep Smeets heeft gezegd dat ze Muse en Pearl Jam gaan halen, dus dan krijg je die er misschien bij in plaats van Snow Patrol. Zelden zo'n ongeïnspireerd optreden gezien als Snow Patrol op Werchter trouwens...en dat terwijl ik ze altijd best kon waarderen. Als Depeche Mode en Muse komen dan ga ik misschien wel weer eens naar Pinkpop, aangezien ik DM nog tegoed heb.

 0
Avatar Ace2000
wo 29 aug 2012 16:10

Ace2000 Downloaden van muziek is overigens legaal in Nederland en zorgt inderdaad voor een snellere populariteit van artiesten dan via de omgekeerde weg. Promotie van cd door op te treden in kleine zaaltjes is vaak niet meer nodig. Bands kunnen direct cashen in grotere zalen omdat publiek sneller met hun muziek bekend is.

 3
Avatar Megalomaniac
wo 29 aug 2012 16:32

Megalomaniac Ach ja, Heb ze allemaal al eens gezien.. Misschien volgend jaar een dag naar een festival, maar de kans dat ik gewoon 2 weken lekker op vakantie ga is erg groot na ongeveer alles wel een keer gezien te hebben >
Vind het wel jammer van die Ziggo Dome, krijg een beetje het idee dat die wel veel weg kaapt voor Ahoy Rotterdam :(

 0
geen avatar
wo 29 aug 2012 17:00

dikkie @Ace2000 ja er is wel meer legaal in nederland. Doorverkoop van concertkaarten is ook legaal.
En ik vraag mijn af in hoever het legaal is als je steeds ziet dat stichting brien gelijk krijgt dan zal er toch wel iets illegaals aan zien.

maar het is gewoon fiet dat artiesten sneller terug komen omdat cd verkoop terug loopt door downloaden.

 0
Avatar Megalomaniac
wo 29 aug 2012 17:09

Megalomaniac jeroensiep schreef:
Smeets heeft gezegd dat ze Muse en Pearl Jam gaan halen, dus dan krijg je die er misschien bij in plaats van Snow Patrol. Zelden zo'n ongeïnspireerd optreden gezien als Snow Patrol op Werchter trouwens...en dat terwijl ik ze altijd best kon waarderen. Als Depeche Mode en Muse komen dan ga ik misschien wel weer eens naar Pinkpop, aangezien ik DM nog tegoed heb.


Ben zelfs na het optreden van Snow Patrol op Werchter afgehaakt met naar ze te luisteren. Was best wel fan, maar na dat optreden gewoon geen behoefte meer aan ze.. Zo slecht was het

 0
Avatar Ace2000
wo 29 aug 2012 17:46

Ace2000 @dikkie:
Voor de volledigheid: downloaden van films en software/games is wel illegaal.
Uploaden van muziek is ook illagaal.
downloaden muziek voor eigen gebruik dus niet.

Maar of het massale downloaen nu goed of slecht is voor publiek en artiest kun je oevr discusren, feit is dat de geest uit de fles is en ondanks alle rechtzaken de afgelopen 10 jaar het downloaden alleen maar is toegenomen. En daarmee het concertbezoek.

 0
Avatar Rudie_
wo 29 aug 2012 18:55

Rudie_ Ik ben geen grote fan van Green Day maar ik zou ze wel graag een keer willen zien. Dus hopelijk komen ze op Pinkpop of Rock Werchter of een ander festival met dagkaarten want ik heb geen €65 over voor een concert in de Ziggo Dome of Ahoy iets dergelijks!

 0
Avatar WeckoJ
wo 29 aug 2012 23:06

WeckoJ Pearl Jam, Muse, Green Day, Snow Patrol... als 3 van die 4 komen ben ik sowieso wel tevreden over de headliners. Liefst Pearl Jam en Muse, die heb ik nog niet gezien, de ander 2 zijn de laatste 4 jaar nog geweest.

 0
Avatar KingRichard
wo 29 aug 2012 23:06

KingRichard Alstublieft niet zeg!!! De laatste keer dat ik ze zag op Werchter hadden ze een show van 3 uur waarvan ze minstens de helft van de tijd zaten te lullen, mensen op het podium haalden enz. Echt verschrikkelijk traag!!!

 0
Avatar Qwerty84
do 30 aug 2012 11:21

Qwerty84 Ik hoop op Greenday en Pearl Jam als er dan nog een bij moet van die vier namen dan het liefst Snow Patrol.

 0
geen avatar
do 30 aug 2012 13:36

bram53 Ace2000 schreef:
@dikkie:
Voor de volledigheid: downloaden van films en software/games is wel illegaal.
Uploaden van muziek is ook illagaal.
downloaden muziek voor eigen gebruik dus niet.

Downloaden van films, muziek en boeken is legaal in Nederland.
Dit even voor de duidelijkheid

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.