ARTIEST: Quagga

Nederland

Met een wervelwind aan stijlen, die rauwe rock, melodie, groove and dance combineert, heeft Quagga al vele podia in Nederland bespeeld en veroverd. De band staat bekend om de live energie en het vermogen om opzwepende beats en ingetogen melodieën samen te smelten tot een natuurlijke harmonie.

De band Quagga werd in 1999 opgericht door Alexander van der Werff en
Sander Kuit, die samen al van jongs af aan in verschillende rock bands speelden. Door het gebrek aan motivatie bij medemuzikanten, zijn zij samen thuis aan het experimenteren geslagen met een sequencer. Dit thuisproject werd Qdance gedoopt.

Al snel werd het huis echter te klein: Qdance wilde met een complete band de Nederlandse podia bestormen. Zoals mensen soms op onverklaarbare wijze samen komen, kwamen Hayo Dusseldorp en Folko Kleinsma op hun pad; de band was geboren. In 2004 veranderde de band Qdance haar naam in Quagga.

De band bracht onder de naam Qdance in eigen beheer drie cd’s uit, die goed ontvangen werden in bladen als OOR, LiveXS and MusicMaker. In maart 2004 verscheen een nieuwe promo cd onder de naam Quagga. Inmiddels zijn er in samenwerking met een NOB-cameraploeg vier videoclips gemaakt op professioneel niveau. De band speelde op podia en festivals door heel Nederland, waaronder Paradiso, Melkweg, Vera, de Boerderij, Ruigoord, Bevrijdingspop Haarlem en Dijkpop.

Hun muziek was meerdere malen te horen op 3FM, KINK FM, lokale radiostations, 3voor12 internet radio en werd gebruikt voor het VPRO-programma Frøhlife. In 2002 won de band de publieksprijs van de Amsterdamse Popprijs. In 2004 won Quagga de Rob Acda Award in Haarlem.

Quagga werkt met een eigen creatief team, zodat er niet alleen met hart en ziel aan de muziek gewerkt wordt, maar ook gebieden als film, fotografie, media, graphic design en management de nodige aandacht krijgen.

OUDE OPTREDENS VAN Quagga

  • 11 mrt `06
  • 11 - 12   nov
  • 12 jul
  • 29 - 01   mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Quagga

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Quagga. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Quagga