ARTIEST: Jelani Blackman

Engeland

Jelani Blackman is een veelzijdige rapper en zanger. Opgroeiend in Londen werd hij zwaar besmet met soul, RnB en uiteraard Grime. Die mix klinkt door in zijn muziek, die hard met soft, donker met licht mengt. Zijn eerste EP 1-4 (met duister anthem ‘Twenty//Three’) deed veel stof opwaaien in 2016. Sindsdien werkte hij samen met productieduo Sylas en Brian Eno en vond hij zijn instant herkenbare grimey RnB sound. Vorig jaar gooide hij de lat omhoog met de vurige derde EP Average Joe, en 2020 bracht al klasse singles als ‘Foolish’ en ‘Hello’.

Door samen te werken met artiesten van Brian Eno tot Burna Boy, Wolf Alice tot Abra Cadabra, is Jelani in staat om de hype teweeg te brengen, maar tegelijkertijd de realiteit te laten zien van een jonge zwarte man te zijn die in de binnenstad van Londen woont. Zijn stem heeft een zeer kenmerkende diepe toon die een rauw randje aan zijn muziek geeft. Maar als je goed luistert, hebben zijn liedjes vaak een rijke, resonerende inhoud. Zijn teksten bevatten grappige momenten, maar ook rauwe waarheid en een diepe kwetsbaarheid.

OUDE OPTREDENS VAN Jelani Blackman

  • 13 - 16   jan
  • 13 - 16   jan
  • 19 - 21   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Jelani Blackman

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jelani Blackman. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Jelani Blackman